Sport Centar

Rodin: Od početka sam se zagrijao za italijansku priču, u svijet nosim sarajevski temperament

Matej Rodin je prije nekoliko dana postao novi fudbaler italijanske Perugije, nakon što je u ovog člana Serije B stigao iz sarajevskog Željenzičara.

Rodin: Od početka sam se zagrijao za italijansku priču, u svijet nosim sarajevski temperament

Matej Rodin je prije nekoliko dana postao novi fudbaler italijanske Perugije, nakon što je u ovog člana Serije B stigao iz sarajevskog Željenzičara.

Ovaj mladi stoper rodom iz Splita je na Grbavici proveo godinu dana, na proljeće je igrao nešto manje, ali je u trenucima koje je proveo na terenu pokazao koliko vrijedi te na sebe privukao pažnju brojnih evropskih klubova.

U razgovoru za naš portal je rekao kako je njega odmah privukla ta “italijanska priča”, a posebno je njegovu pažnju izazvalo to što je trener Perugije Massimo Oddo – svima nama dobro poznato ime.

„Od početka sam se zagrijao najviše za neku talijansku priču. Pogotovo kada sam čuo da je trener Perugije Massimo Oddo, prvak svijeta iz 2006. i bivši desni bočni reprezentacije Italije, koji voli kada svi igraju nogomet, pa i stoperi”, rekao je 23-godišnji stoper za SCsport.ba.

Zatim je otkrio da je do dogovora došlo na jedan zanimljiv način, te da je treneru obećao kako će naredne sezone postići četiri pogotka.

“Jedne prilike je direktor AC Perugije, u tom cijelom metežu prenio preko moje agnecije pozdrave trenera, te da će me uzeti ako mu obećam da ću zabiti najmanje četiri gola u sljedećoj sezoni. Za mene je tada bilo jasno idem u Perugiu.”

Kako su nam potvrdili iz agencije koja zastupa Rodina, za njega su zainteresovani bili još mnogi klubovi poput Augsburga, rumunske Craiove, Standard Liegea, Genta, Osijeka…, ali su brojni skauti ovih klubova odustali od daljih pregovora pošto ga nisu imali toliko priliku gledati na Grbavici, gdje je bio u drugom planu.

Rodin se zatim osvrnuo i na period proveden u Željezničaru, a kaže kako mu je žao što nije napravljeno više, jer je moglo…

“Što se tiče Željezničara, žao mi je zbog navijača što nismo više postigli, a mogli smo. U Željezničaru sam osjetio da su navijači žila kucavica kluba i koliko je klub živ upravo zbog navijača.”

Za kraj je požrtvovani stoper istakao i kako u svijet s Grbavice nosi sarajevski temperament, te lijepe uspomene iz Željezničara.

“Ponijeti ću lijepe uspomene iz Željezničara i sarajevski temperament u svijet, jer sam jako zahvalan i ponosan što sam imao priliku i grad i ljude upoznati i zavoliti.“

Rodin je, dakle, prošle sezone u dresu Plavih upisao 24 utakmice, a zanimljivo, za Perugiju bi mogao debitovati protiv Edina Džeke, djeteta kluba s Grbavice, pošto je ovaj klub dogovorio prijateljski meč s Romom. On je zakazan za 31. juli.

Matej Rodin sa svojim zastupnicima Franjom Vranjkovićem i Maximilianom Neverom (Agencija firsteleven ISM)
fkzeljeznicarmatej rodinperugia
KOMENTARI

KOMENTARI

solomon
Gost

Stvarno ne razumjem zasto tako talentovane igrace prodaju za male pare,sta je problem neko treba znati prodavati i mjeriti kvalitet igraca.Radim u Torontu i skautiram igrace,ovoga sam maloga Rodina posmatrao i mislim za tri do cetri godine cijena ce mu vrtoglavo skociti,tako sam imao nos i sa Edinom Viscom koji je po meni trebao biti prodat za najmanje dva miliona maraka ali imaju u Zelji ljudi koji to bolje rade.

wpDiscuz