Sport Centar

Robijaši: Molimo investitora i klub da više ne posežu za ovakvim potezima

Nogometni klub Čelik prolazi kroz veoma turbulentan period proteklih nekoliko dana, a zbog brojnih dugova prema bivšim uposlenicima i igračima odgođena je utakmica protiv Željezničara na Grbavici.

Robijaši: Molimo investitora i klub da više ne posežu za ovakvim potezima

Nogometni klub Čelik prolazi kroz veoma turbulentan period proteklih nekoliko dana, a zbog brojnih dugova prema bivšim uposlenicima i igračima odgođena je utakmica protiv Željezničara na Grbavici.

Prema posljednjim informacijama, dugovi su isplaćeni prije dva dana, pa će Zeničani sutra na Bilinom polju igrati utakmicu protiv Zvijezde 09.

Pred utakmicu su se oglasili i najvatreniji navijači Čelika, koji će sutra prema odluci Aydina Olguna besplatno moći ući na utakmicu, kao i svi posjetioci stadiona.

Oni su osudili ovaj potez kluba, te zamolili da se ovakvi potezi više ne čine.

“Nakon prošlosedmičnog debakla, sutra naš Čelik igra ovdje, na Bilinom. Moramo reći da osuđujemo potez NK Čelik koji uključuje besplatan ulaz, jer nama ništa ne znači to. Da je deset godina narednih besplatan ulaz, nama to opet ne igra ulogu. UG “Robijaši 1988 Zenica” i svaka ispravna duša u ovom gradu zna da time ne pomažemo svom Klubu, već mu čak i odmažemo. Molimo investitora i Klub da više ne posežu za ovakvim potezima, jer možemo pomisliti da nas se želi kupiti jeftinim poenima, što definitivno može izazvati samo još veći revolt.

Srce na terenu, pravilno poslovanje i napredak su stvari koje nas raduju, a na rezultate smo poprilično “otupili”. Čelik će se pratiti u Zenici, ma koji on na tabeli bio i u kojoj god da ligi bude igrao, to je činjenica, no ako su napravljeni neki koraci ka ozdravljenu Kluba, onda očekujemo i pozitivne rezultate. Molimo i građane Zenice da ubuduće češće posjećuju stadion, a da se puste tastatura, da se bolje informišu o Klubu, da traže informacije i ne nasjedaju na čaršijske priče, kako bi održali zdrav razum, a za to treba malo više živaca, koje su izgleda pogubili ljudi. Neka Čelik opet bude zenički ritual, neka Bilino bude mjesto gdje će svako dijete imati priču u svom životu kako je tu prvi put bilo s nekim članom porodice. Za to i živimo.

S obzirom na činjenicu da je do nas došla informacija kako se naš bivši golman nalazi u teškoj situaciji, Robija je odlučila poduzeti nešto po tom pitanju. Zlatko Maršalek je obavio tešku operaciju i mi smo odlučili postaviti kutiju za doniranje kako bismo pomogli našem nekadašnjem prvotimcu. Prilikom dolaska na stadion kutija će biti transparentno postavljena i svi koji budu mogli, molimo da učestvuju”, stoji u saopštenju Robijaša.

ČELIK – ZVIJEZDA 09

nkcelikrobijasi
KOMENTARI

KOMENTARI

Pozitiv
Gost

Karma je čudo, prestanite učiti mlade da pjevaju protiv glavnog grada sopstvene vam države, pa vam se možda i vrati nešto lijepo i pozitivno… pozdrav za sve iskrene i normalne ljubitelje fudbala.

wpDiscuz