Sport Centar

RK Vogošća Poljine Hills: Rezultat se unaprijed znao

RK Vogošća Poljine Hills je nakon poraza od Borca u javnost objavila saopštenje vezano za utakmicu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine u rukometu.

RK Vogošća Poljine Hills: Rezultat se unaprijed znao

Kako tvrde iz Vogošće, taj klub je veoma oštećen sudijskim greškama. Saopštenje prenosimo u cijelosti.

“Iako smo sinoć ispali iz Kupa BiH i dalje smo aktuelni osvajači, pa ne možemo da se otmemo dojmu da je možda ovaj meč u Banjoj Luci bio unaprijed isplaniran. Sportski je čestitati pobjedu protivniku i koristimo priliku da ekipi Borca čestitamo na prolasku u polufinale, no više nas zabrinjava odnos sudijskog para Dražen Begić – Andrija Knezović, posebno ovaj drugi pomenuti.
Ne bojimo se mi poraza, jer je to sport, ali se bojimo načina na koji smo poraženi. Ne osporavamo želju i igru protivnika, ali zabrinjava nas zašto dozvoljavamo da suđenje direktno utječe na meč. Nije ovo prvi put i nije se ovo desilo samo RK Vogošća Poljine Hills, ali za nas jasan signal da ćemo se boriti da se utakmica rješava između igrača na terenu, sportskim segmentom, a ne da to rade djelioci (ne)pravde.

U ovakvim situacijama, kada znate da da visok poraz nije zaslužen, zapitate se ima li smisla igrati rukomet BiH? I za koga se on igra? Ako se igra za sudije ili nečije lične interese, bilo bi dobor da dobijemo obavještenje o tome uoči sezone, pa bismo drugačije radili.

I bez obzira koliko se pričalo da će smanjenje lige donijeti poboljšanje kvalitete, očito da kvalitet rukometa neće biti bolji dok ljudi u crnom odlučuju sve. Nismo htjeli tek tako preći preko onoga što su uradili gospoda Begić i Knezović, te smo podnijeli žalbu na suđenje.
Ne znamo kakav će efekat imati, ali na ovome se ne može stati i ne može se tek tako preći, da djelioci (ne)pravde odrede sudbinu naše ekipe”, stoji u saopštenju.

rk vogosca poljine hillsrkvogosca
KOMENTARI

KOMENTARI