Sport Centar

RK Bosna Vispak ponovo će nakon 13 godina igrati u Evropi: Žrijeb EHF Kupa 28. jula

Sada je i zvanično - nakon 13 godina RK Bosna Vispak ponovo će igrati u Evropi.

RK Bosna Vispak ponovo će nakon 13 godina igrati u Evropi: Žrijeb EHF Kupa 28. jula

Sada je i zvanično – nakon 13 godina RK Bosna Vispak ponovo će igrati u Evropi.

Posljednji put visočki tim je igrao u u Evropi 7. oktobra 2007. godine u okviru revanša 2. kola EHF cupa protiv slovenačkog Gold Cluba, kada su gosti u Visokom slavili sa 35:32.

Zahvaljujući toj pobjedi Gold Club je prošao dalje, a u prvom meču u Sloveniji visočki rukometaši su odigrali neriješeno 37:37. U prvom kolu ovog takmičenja Bosna je tada izbacila ekipu Sutjeske iz Nikšića. U Nikšiću je bilo 21:21, a u Visokom je Bosna slavila sa 38:27.

Te sezone Bosnu su u Evropi su predstavljali: Mušinbegović, A. Čakić, Huseljić, E. Šahinović, Memija, Hadžić, Selimović, Begagić, Tatar, Hurem, Ahić, Zečević, Mustafić, Maslo, E. Sirćo, Mimić, Halilbegović i Vražalić. Trener ekipe je bio legendarni Zdenko Antović.

“Protivnika u 1. rundi novoformiranog takmičenja saznat ćemo 28. jula, kada će biti održano žrijebanje.

Ovom prilikom čestitamo RK Borac m:tel na tituli šampiona i plasmana u EHF Europe league, kao i RK Gračanica i MRK Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje, koji će kao i naš tim igrati u EHF European cupu! Svima želimo mnogo uspjeha i da što bolje predstavimo našu zemlju u evropskim okvirima“, poručili su iz Bosne.

rk bosna visokork bosna vispak
KOMENTARI

KOMENTARI