Sport Centar

RK Borac: Uprava na sebe preuzela odgovornost što ranije nije kažnjavala igrače

Eliminacija iz Evrope izuzetno teško je pala svima u Rukometnom klubu Borac.

RK Borac: Uprava na sebe preuzela odgovornost što ranije nije kažnjavala igrače

Eliminacija iz Evrope izuzetno teško je pala svima u Rukometnom klubu Borac.

Rukometaši Gorenja iz Velenja donijeli su u Banjaluku četiri gola prednosti iz prvog meča osmine finala EHF Evropskog kupa te se očekivalo da bh. predstavnik u Boriku može nadoknaditi taj minus i eliminisati favorizovanog protivnika.

Umjesto očekivanog, “crveno-plavi” su, kako je to nakon meča okarakterisao trener Veselin Vujović, pružili sramnu partiju, te dozvolili rivalu da ih deklasira – 16:32.

Nakon što su se utisci slegli, oglasili su se i iz kluba, a obraćanje RK Borca m:tel javnosti prenosimo u potpunosti.

“Povodom ubjedljivog poraza koji su rukometaši Borca m:tel zabilježili u revanš utakmici osmine finala EHF Evropskog kupa od ekipe Gorenje iz Velenja, članovi Upravnog odbora RK Borac m:tel ocijenili su na današnjoj sjednici da je igra banjalučkih rukometaša bila ispod svih očekivanja i da na sebe preuzimaju odgovornost što ranije nisu koristili mogućnost nagrađivanja, odnosno kažnjavanja igrača definisane ugovorom i internim pravilnikom.

U suprotnom, odnos igrača i ponašanje na terenu bili bi, zasigurno, drugačiji.

Napominjemo da je Uprava Borca m:tel među rijetkim u regionu koja je isplatila sve obaveze prema igračima i članovima stručnog štaba za vrijeme pandemije virusa korona u punom iznosu, iako je priliv sredstava u jednom trenutku bio značajno smanjen.

Takođe, članovi prvog tima imali su sve uslove, od medicinske njege, do opreme i svih drugih elemenata neophodnih za kvalitetno održavanje trenažnog procesa.

Ipak, to očito nije bio dovoljan motiv našim rukometašima da adekvatno odgovore na parketu dvorane Borik minulog vikenda.

Članovi Uprave smatraju da je na rezultat uticao i objektivan nedostatak vremena da se pojačanja uigraju sa ostatkom ekipe pred evropske izazove, ali i prilagode zahtjevima novog trenera, Veselina Vujovića. Osim toga, u finišu prvog dijela sezone i na pripremama pred proljećni dio zadesile su nas teške povrede dvojice izuzetno važnih igrača, Bojana Ljubišića i Marka Lukića, za koje je ova sezona završena.

Sve to se, nažalost, odrazilo na konačan sraman rezultat i ispadanje iz ovog evropskog takmičenja.

Imperativ u nastavku sezone ostaje osvajanje duple krune u BiH i pobjedničkog pehara u Kupu Republike Srpske”, poručili su iz Borca.

ehf evropski kuprkboracrkgorenje
KOMENTARI