Sport Centar

Rijetko viđen slučaj: Sastali se čelnici najveća tri italijanska kluba, pregovori o bitnim temama

Čelnici tri najveća italijanska kluba, Milana, Intera i Juventusa, obavili su važan sastanak danas u službenim prostorijama Rossonera, 'Casi Milan'.

Rijetko viđen slučaj: Sastali se čelnici najveća tri italijanska kluba, pregovori o bitnim temama

Čelnici tri najveća italijanska kluba, Milana, Intera i Juventusa, obavili su važan sastanak danas u službenim prostorijama Rossonera, ‘Casi Milan’.

Prvi čovjek Juventusa, Andrea Agnelli, doputovao je u prostorije Milana gdje ga je dočekao direktor Rossonera, Ivan Gazidis, te predsjednik Intera, Steven Zhang.

Riječ je o sastanku koji je pravi raritet za ova tri kluba, pošto su se oni rijetko sastajali i složili oko nečega. Ipak, ovaj put je bio takav rasplet.

Radi se o savezu koji su sklopili kako bi se izborili za ulazak investicionog fonda koji bi se bavio televizijskim pravima Serije A.

Razgovaralo se o politici italijanskog fudbala. Glavne teme su bili Lega, firma koja organizuje Seriju A i Kup Italije, kao i ECA. Lega mora da odluči koji će investicioni fond biti medijski partner u budućnosti i to će utjecati i na prodaju televizijskih prava u sljedećih deset godina.

interjuventusmilanserija a
KOMENTARI

KOMENTARI