Sport Centar

”Riad Bajić bi bio perfektna zamjena za Jermaina Defoea”

Riad Bajić je jedan od najtraženijih bosanskohercegovačkih fudbalera nakon što je odigrao sjajnu sezonu u dresu Konyaspora, a portal footballleagueworld.co.uk piše da bi reprezentativac Bosne i Hercegovine bio perfektna zamjena za Jermaina Defoea u Sunderlandu.

”Riad Bajić bi bio perfektna zamjena za Jermaina Defoea”

Defoe će preseliti u Bournemouth, tako da će David Moyes morati pod hitno potražiti zamjenu za iskusnog Engleza, a pomenuti portal piše da bi perfektan za Crne mačke bio napadač turskog Konyaspora.

“Dvadesettrogodišnjak, koji prema transfermarktu vrijedi 4.24 miliona funti, očito ima odličan osjećaj za gol, jer je u svojoj kratkoj karijeri postigao više od 40 golova i zbog toga ga porede sa Edinom Džekom”, piše pomenuti portal.

Dodaje se da cijena može biti problem, jer je Bajić potpisao nedavno novi ugovor do 2020. godine, ali ističe se da bi mogao biti fantastičan posao da Crne mačke uspiju dovesti bh. napadača.

Bajić se ranije povezivao sa mnogobrojnim klubovima poput Fenerbahčea, Galatasaraya, Hoffenheima, Koelna, PAOK-a, Olympiacosa…

jermain defoekonyasporriad bajicsunderland
KOMENTARI

KOMENTARI