Sport Centar

Rešidat: Ne postoji novac zbog kojeg ćemo promijeniti ime

Rešidat: Ne postoji novac zbog kojeg ćemo promijeniti ime

S obzirom na to koju poziciju na tabeli zauzimaju Vogošćani, jasno je da su u ovom susretu veliki favoriti, ali u taboru studenata se ne predaju unaprijed.

“Hvala svim medijima koji nas prate, jer nam to u ovim trenucima mnogo znači. Mi smo se izvukli iz jedne teške situacije, a u sutrašnjem meču ekipa Vogošće je apsolutni favorit. Koliko god da cijenim svoju ekipu i poznajem naše kvalitete, Vogošća, ipak, dijeli prvo mjesto na tabeli sa Izviđačem i neće nam nimalo biti lako”, kazao je trener Bosne Zuhdija Korkarić, dok najbolji strijelac Bosne u posljednja dva meča Derviš Birdahić ističe da je za ekipu ovo meč kao i svaki drugi.

“Ova utakmica je jako značajna, kao i sve druge za nas. Imamo dozu poštovanja prema Vogošćanima, ali ih se ne bojimo. Vrijedno smo radili i trenirali protekle sedmice, pa je sigurno da se nećemo predati unaprijed”, kratak je bio Birdahić.

Prisutnim medijima obratio se i predsjednik UO RK Bosna Samer Rešidat, koji je istakao da klub neće mijenajati ime bez obzira na to kakav sponzor bio i to tražio.

 “RK Bosna u posljednjih nekoliko mjeseci doživio je ono što nikome ne bih poželio. Bosna je ipak zahvaljujući mladim momcima koji su odlučili da igraju za klub, koji je bio ostavljen na milost i nemilost, uspjela stati na svoje noge. UO je osigurao minimum sredstava da klub opstane i igra. Zahvaljujem se Ministarstvu kulture i sporta KS, ali i sponzorima. Nakon rezultata koje smo ostvarili u proteklom periodu pojavila su se dva ozbiljna sponzora. Ali do promjene imena neće doći, jer ne postoji novac zbog kojeg ćemo promijeniti ime, koje stoji od osnivanja kluba 1948. godine. Sve dok je ovaj Upravni odbor na čelu kluba mi nećemo dozvoliti promjenu imena i tu je kraj priče”, kazao je Rešidat.

alexis sanchezmilwaukee
KOMENTARI

KOMENTARI