Sport Centar

Reprezentativci složni: Protiv Armenije ponoviti večerašnju igru i plasman dalje je tu

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je značajnu pobjedu protiv Slovačke u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a njeni članovi, Adi Zahiragić i Adin Vrabac, istakli su da je bitno istu igru prikazati i protiv Armenije.

Reprezentativci složni: Protiv Armenije ponoviti večerašnju igru i plasman dalje je tu

“Drago mi je zbog pobjede, ali i što smo pokazali da se možemo podići nakon onako loše utakmice u Zenici. Pokazali smo da je atmosfera pozitivna uoči tako bitne utakmice. Švedska je slavila, što smo i očekivali, ali je razlika bila nevjerovatna. Vjerujemo da će se i Armenija podići psihološki uoči duela protiv nas i očekuje nas težak meč. Najbitnije je da smo mi svjesni koliko je važan taj meč i da je najvažnije da ostvarimo pobjedu. Vjerujem da se to može desiti, a ova utakmica večeras je put kako trebamo da igramo, a to je čvrsta odbrana i da svi damo maksimum”, rekao je Vrabac.

Slično razmišlja i Adi Zahiragić.

“Sretni smo svi zbog pobjede koja nam je vratila samopouzdanje, ali nemamo vremena da slavimo jer nas meč u Armeniji očekuje već za tri dana. Cijeli ciklus kvalifikacija i pripreme su se svele na tu utakmicu. Moramo pokazati karakter i energiju kao večeras, kako bi se kvalifikovali. Ova utakmica je pokazala našu spremnost, a ako budemo igrali svi kao jedan i protiv Armenije, vjerujem da pobjeda neće izostati”, dodao je Zahiragić.

adi zahiragicadin vrabackosarkaska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI