Sport Centar

Reprezentacije BiH i Sjeverne Irske u PES-u odigrale meč: Zmajevi ostvarili ubjedljivu pobjedu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je trebala igrati utakmicu polufinala baraža za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske, ali ista je odgođena zbog pandemije korona virusa. Ipak, ovaj susret odigran je u "virtualnom svijetu".

Reprezentacije BiH i Sjeverne Irske u PES-u odigrale meč: Zmajevi ostvarili ubjedljivu pobjedu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je trebala igrati utakmicu polufinala baraža za Evropsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske, ali ista je odgođena zbog pandemije korona virusa. Ipak, ovaj susret odigran je u virtualnom svijetu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u Pro Evolution Socceru nedavno se plasirala se na eEURO 2020 u organizaciji UEFA-e, a sada je kapiten našeg tima Feđa Dedović (zeusinjo) odigrao meč protiv reprezentativca Sjeverne Irske pod nickom “davetreebake”.

Ovo je bio jedini način da se Bosna i Hercegovina i Sjeverna Irska sastanu, jer je fudbal u svijetu stao zbog pandemije korona virusa.

BiH je ostvarila ubjedljivu pobjedu sa 4:1. Zmajevi su poveli golom Gojaka u 11. minuti, a prednost je udvostručio Džeko u 21. minuti. Sjeverna Irska je smanjila na 2:1 u 26. minuti pogotkom Laffertyja, da bi u nastavku Kodro u 35. i Krunić u sudijskoj nadoknadi postavili konačan rezultat.

Utakmicu možete pogledati OVDJE.

fudbalska reprezentacija bihreprezentacija bih u pes-usjeverna irska
KOMENTARI

KOMENTARI