Sport Centar

Reprezentacija BiH sedma na Evropskom prvenstvu u ‘ragbiju sedam’

Muška reprezentacija Bosne i Hercegovine u ragbiju sedam, koji se igra kao jedan od olimpijskih sportova, osvojila je sedmo mjesto na Evropskom prvenstvu 'konferencija 1', koje je danas završeno u bugarskom gradu Burgasu.

Reprezentacija BiH sedma na Evropskom prvenstvu u ‘ragbiju sedam’

Nakon odigranih utakmica u ‘grupi A’ reprezentacija BiH je zauzela drugo mjesto, iza domaćina Bugarske, a u razigravanju za konačan plasman savladala je selekciju Turske sa 17:12.

Prvo mjesto na turniru dijele domaćin Bugarska i Mađarska, treće mjeste takođe dijele Slovačka i Malta, peta je Srbija, šesta Norveška, sedma BiH, osma je Turska, deveti Monako, deseta Slovenija, jedanaesta Crna Gora, i dvanaesta selekcija Burgasa, koja je igrala van konkurencije.

Treba istaći da su reprezentativci Bosne i Hercegovine bili jedna od najefikasnijih selekcija na ovogodišnjem prvenstvu a nisu uspjeli poentirati samo protiv mađarske reprezentacije.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Evropskom prvensvtu u ragbiju sedam predstvljali su: Armin Zadić, Sabahudin Subašić, Mahir Bišić, Selmir Glavaš, Haris Begić, Adnan Hamzić, Maid Šabanović, Dženan Durgut, Sedad Tufekčić, Almir Sakić, Jasmin Karapandžić i Jasmin Kubat, a selektor je bio Mirza Kapić.

ragbi reprezentacija bihragbi sedam
KOMENTARI

KOMENTARI