Sport Centar

Reprezentacija beskućnika ostvarila odličan rezultat na Svjetskom prvenstvu u Oslu

Malonogometna reprezentacija beskućnika Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu u Oslu pobjedom protiv Irske sa 7:4 zauzela je 7. mjesto u konkurenciji od 48 reprezentacija.

Reprezentacija beskućnika ostvarila odličan rezultat na Svjetskom prvenstvu u Oslu

Boje bh. reprezentacije su branili Muhamed Golub, Ado Mustafić, Ademir Bajrić, Nermin Salkanović, Kenan Žunić, Mevludin Osmanović, Vjeko Matuh, Amir Zulić, Elmedin Škrebo, Vedad Kovačević i Haris Okanović, saopćeno je iz Humanitarne organizacije Međunarodni forum solidarnosti (MFS-EMMAUS).

Selektor reprezentacije Elmedin Škrebo kazao je da je u sportskom smislu malo nedostajalo da se nađu u borbi za jedno od prva tri mjesta. Zahvalio je svima koji su podržali ovaj projekt i koji su boravak bh. nogometaša u Oslu učinili lijepim i nezaobravnim.

Ambasador MFS-EMMAUS-a i reprezentativac BiH Muhamed Bešić, koji pomaže reprezentaciju beskućnika od 2013. godine, za učešće na ovogodišnjem prvenstvu u Oslu platio je avionske karte za bh. tim. Nastup u Oslu još su pomogli Nogometni savez Bosne i Hercegovine, koji je ove godine osigurao garnituru dresova za reprezentativce, te Nogometni savez Tuzlanskog Kantona.

reprezentacija beskucnika bih
KOMENTARI

KOMENTARI