Sport Centar

Redžić: Nismo u mogućnosti ugostiti klubove iz susjednih zemalja, ali tu su kvalitetne ekipe iz BiH

U povodu "Dana općine Jajce" Košarkaški klub Vodopad organizira šesti “Košarkaški kup kraljevskog grada” koji će biti održan 21. i 22. februara u Gradskoj sportskoj dvorani Jajce.

Redžić: Nismo u mogućnosti ugostiti klubove iz susjednih  zemalja, ali tu su kvalitetne ekipe iz BiH
FOTO: KK Vodopad Jajce / Facebook

U povodu “Dana općine Jajce” Košarkaški klub Vodopad organizira šesti “Košarkaški kup kraljevskog grada” koji će biti održan 21. i 22. februara u Gradskoj sportskoj dvorani Jajce.

Zbog korona virusa prvi put ovaj turnir neće imati epitet međunarodni, pa tako će izostati brojne ekipe iz regiona. Jajačka publika prethodnih godina mogla je uživati u majstorijama mladih košarkaša Cedevite Zagreb, Cibone, Partizana, Olimpije, Budućnosti, ŠK “Dražen Petrović” Šibenik, Save Beograd, Szekszárd i BC „Stars“ Beč. Organizator su sada prisiljeni da se baziraju na domaće klubove, a turnir će igrati samo dva dana.

“Što se tiče samog turnira, pandemija je imala veliki utjecaj. Turnir će prvi put biti održan bez publike. Nažalost, ove godine nismo u mogućnosti ugostiti naše dosadašnje učesnike i prijatelje iz susjednih država ali smo i dalje u kontaktu s njima te se radujemo boljem vremenu i ponovnom susretu. Ove godine turnir sačinjavaju dosta kvalitetne ekipe iz BiH, pored našeg ‘Vodopada’, tu su još OKK Čelik Zenica, KK Bijeljina Budućnost i KK Dragons Tuzla. Iz svake situacije treba izvući nešto dobro pa sigurno da je ovo odlična prilika za stjecanje novih prijateljstava i suradnje s klubovima unutar naše zemlje”, kazao je Edis Redžić, trener KK Vodopad.

Zbog epidemioloških mjera ljubitelji košarke neće moći uživo pratiti utakmice, ali organizator turnira se potrudio tako da će sve utakmice moći gledati preko društvenih platformi.

“Ove godine ćemo se, zbog nemogućnosti prisustvovanja publike, potruditi obezbijediti što kvalitetniji livestream na oficijelnom YouTube kanalu našeg kluba, kako bi svi ljubitelji košarke mogli uživati u odličnim susretima. Naravno, dajemo sve od sebe da ispoštujemo sve propisane higijensko-epidemiološke mjere kako bismo osigurali bezbjedan boravak svim učesnicima turnira”, navodi Radžić.

Turnir se igra u sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, koji se od 2014. godine obilježava 22. februara, na datum prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva.

edis redzickkvodopadkosarkaski kup kraljevskog grada
KOMENTARI

KOMENTARI