Sport Centar

Red Army: Iz kojih razloga i u ime čega će se igrati utakmice bez navijača?

Navijači Veleža, grupa Red Army, usprotivili su se nastavku sezone Premijer lige BiH bez prisustva publike na stadionima.

Red Army: Iz kojih razloga i u ime čega će se igrati utakmice bez navijača?

Navijači Veleža, grupa Red Army, usprotivili su se nastavku sezone Premijer lige BiH bez prisustva publike na stadionima.

U saopštenju na Facebook stranici su napisali:

“NE FUDBALU BEZ NAVIJAČA!

Uslijed korona virusa koji je zahvatio kompletnu Evropu, većine država su proglasile blokadu, vanredno stanje pa su samim time stala i takmičarska prvenstva.

Prioritet svih nas je zaštita zdravlja svakog pojedinca te iz tog razloga smatramo, kada već ne možemo posjećivati svoje tribine da je zaustavljanje evropskog fudbala i više nego razumna odluka.

Međutim, “oni” sa druge strane, korumpirani moćnici i institucije su došli na ideju odigravanja utakmica bez prisustva navijača. Postavljaju se dva pitanja: Iz kojih razloga i u ime čega?

Više je nego vidljivo da ekonomski interesi narušavaju harizmu koju nosi fudbal i da nadmoć novca ponovo stupa na scenu i pokazuje svoju snagu nad temeljnim vrijednostima ove igre.

Sportski, odnosno fudbalski klubovi bi trebali u potpunosti razumjeti hiljade ljudi koji se okupljaju oko ovog popularnog sporta, a ne samo slušati “biznismene” i tako na mala vrata privesti kraju otimačinu, ono malo fudbala što je ostalo u rukama navijača.

Trebali bi se sjetiti da ta strast koja se prožima oko fudbala nije “folklor”, već je to njegova suština. Iz prethodno navedenog se može zaključiti da su javnost i navijači po definiciji suštinski faktor kada je riječ o fudbalu.

Stoga tražimo od UEFA-e i nacionalnih saveza da stanu i prekinu fudbalska natjecanja, sve dok gužva na stadionima ponovo ne bude uobičajena pojava bez rizika po zdravlje svakog pojedinca.

Skupa se borimo za fudbal sa navijačima na tribinama na kojima pjevamo svoje pjesme i na kojima dijelimo radost i tugu.

NE FUDBALU BEZ NAVIJAČA!
NE FUDBALSKOM ROBOVANJU NOVCA!

Red Army Mostar”.

Podsjećamo, u sličnom tonu ranije danas su reagovali i navijači Željezničara, popularni Manijaci.

fkvelezred army
KOMENTARI

KOMENTARI

Zeljo do pobjede
Gost

E vala ako neko ove zaostale tovare shvata za ozbiljno onda taj neko nije normalan. Koga zanima sta jedno selo sa planine Velez misli o fudbalu ili opcenito o bilo cemu u svijetu. Drzite se vi motike a pustite druge da brinu o fudbalu. Idite lizite pitarske guzice ili kad grad zaspi sidjite u Mostar pa se kurcite sa slikama staroga mosta.

wpDiscuz