Sport Centar

Rebac: Mujić napravio dvije greške u Bijeljini, oštećeni Sloboda, Mladost i Borac

Zoran Rebac, predsjednik Komiteta za suđenje i sudije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine večeras je, u emisiji BHT-a posvećenoj BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine, komentarisao sporne situacije koje smo vidjeli u 16. kolu.

Rebac: Mujić napravio dvije greške u Bijeljini, oštećeni Sloboda, Mladost i Borac

Zoran Rebac, predsjednik Komiteta za suđenje i sudije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine večeras je, u emisiji BHT-a posvećenoj BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine, komentarisao sporne situacije koje smo vidjeli u 16. kolu.

Rebac je prvo prokomentarisao situaciju sa utakmice Slobode i Željezničara (0:4). Prije prvog pogotka, prema mišljenju Rebca, Osmanković je napravio prekršaj.

“Vidimo silovit nalet igrača Željezničara na odbrambenog fudbalera Slobode. Čist prekršaj. Ovdje je sudija pogriješio”, istakao je predsjednik Komiteta za suđenje i sudije NSBiH.

Nakon toga na red je došao susret iz Bijeljine gdje su se sastali Radnik i Sarajevo (1:1). Gosti su u 59. minuti tražili penal od glavnog sudije Elvisa Mujića.

“Želio bih naglasiti dvije-tri stvari. Nemamo VAR, ali i da imamo ne bi nam pomogao. Ovdje se radi o slobodnoj sudijskoj procjeni. Loptu koju upućuje navalni igrač Sarajeva, fudbaler Radnika je zaustavlja i mijenja joj smjer. On prekida obećavajuću situaciju. Igra rukom je nesporna. Nema namjere. Udarac je iz blizine. Ruka je odvojena od tijela i u neprirodnom položaju. Sudija je pogriješio”, rekao je Rebac, koji je istakao da je sudija pogriješio i u situaciji kada je golman bordo tima Vladan Kovačević u finišu utakmice izgubio loptu i napravio prekršaj:

“Ovim prekršajem Kovačević prekida izglednu situaciju. S obzirom da se radi o obećavajućoj situaciji, trebao je dobiti crveni karton”.

Tri sporne situacije su bile sa utakmice Mladosti i Borca (1:1), a prva je penal za banjalučki tim.

“Situacija je sasvim jasna. Sudija je ispravno postupio kada je dosudio penal. Ruka je u neprirodnom položaju i zaustavlja loptu koja ide prema golu”, kazao je Rebac, dodavši da je trebao biti dosuđen jedanaesterac i za domaće:

“Isto kazneni udarac. Sudija je pogriješio kada nije sivrao penal”.

Rebac smatra da je sudija napravio grešku i kada nije sivrao prekršaj prije gola Mladosti koji je postigao Nedim Hadžić.

“Sudija je blizu i ne vidi prekršaj. Za mene je ovo prekršaj”, dodao je predsjednik Komiteta za suđenje i sudije NSBiH.

Najviše situacija bilo je sa utakmice Široki Brijeg – Velež (1:0), a Rebac smatra da je sudija Irfan Peljto ispravno postupio kada nije dosudio penal za Velež.

“Ima laganog povlačenja. Da je igrač Veleža pao, imali bismo posla, ali ovako sudija je ispravno postupio”, rekao je Rebac, osvrnuvši se na dosuđeni penal za Široki:

“Ne radi se o klasičnom prekršaju. Igrač Veleža gazi protivničkog fudbalera. Ovo je prekršaj, a pošto je u kaznenom prostoru to je i penal”.

Predsjednik Komiteta za suđenje i sudije NSBiH smatra da je trebao biti dosuđen još jedan kazneni udarac za domaće.

“Potrebno je pogledati više puta ovu situaciju. Sudija Peljto je blizu, ali mislim da je pogriješio i trebao je dosuditi penal”, rekao je Rebac, a za kraj je prokomentarisao ofsajd Nusmira Fajića:

“Nemamo idealno postavljenu kameru, ali čini mi se da je Fajić bio u dozvoljenoj poziciji”.

TABELA PREMIJER LIGE BIH

bht premijer liga bihzoran rebac
KOMENTARI

KOMENTARI

Edoo
Gost

SARAJEVO JE PONOVO POKRADENO. PENAL ZA 0-2 = KRAJ UTAKMICE. ZELJO NARAVNO OPET DOBIJA SPORAN GOL ZA 0-1 … KO ZNA STA BI BILO DA JE DOSUDJEN FAUL KAKO JE I BIO.
CUDNO DA SE OVAKVA SUDIJSKA SEZONA DESAVA U GODINI KAD SE VRATIO AMAR OSIM… PRESMIJESNO !!!

Mali Majmun
Gost

Ma ja, vazda Amar…

aaaa
Gost

Sine, gledas li ti evropske utakmice? Pa sad u ligama petice imaju VAR tehnologiju i opet se desavaju kardinalnije greske. Ovaj sport se zasniva na slobodnim sudijskim procjenema, a ljudske greske su jos jedan od faktora.

Mali Majmun
Gost

Bravo. Pogledaj samo Englesku.

Normalan
Gost

Plači, debilu! KMEEEEEEE

Neko iz mase
Gost

@Edoo sada kada sipa pocne kopati mogao bi ti fk torpedo zbog afere punac i pustanja utakmice siminom hanu u sampionskoj sezoni, dobiti po usima. gotovo pa svi koji su igrali protiv vas u posljednje vrijeme su osteceni u najmanje 3, 4 situacije.

5:2

l.p.

tresnjevka
Gost

hahahahahaha

wpDiscuz