Sport Centar

Raspucani Ligata nosio svoju ekipu do trijumfa protiv Telemacha, BH Pošta slavila u derbiju kola

Večeras je u dvorani Amel Bečković u Vogošći kompletirano 4. kolo desete sezone SC Business lige.

Raspucani Ligata nosio svoju ekipu do trijumfa protiv Telemacha, BH Pošta slavila u derbiju kola
FOTO: Dino OMEROVIĆ/SCsport.ba

Večeras je u dvorani Amel Bečković u Vogošći kompletirano 4. kolo desete sezone SC Business lige.

ZAMM mC/Liga Bez Briga je na krilima Jasmina Ligate stigao do pobjede nad Telemachom, da bi Domovi Zdravlja nakon preokreta slavili protiv DDC MLS-a. BH Pošta je u derbiju kola trijumfovala nad Bosnalijekom, dok je meč Javnog Servisa i Klasa registrovan službenim rezultatom.

ZAMM mC/Liga Bez Briga – Telemach 8:1 (Ligata x5, Hodžić x2, Habibija / Čomor)

ZAMM je odmah krenuo silovito pa u prvih sedam minuta preko Ligate stižu do vodstva od 2:0.

Domaći su u nastavku poluvremena i dalje bili opasniji, međutim rezultat se nije mijenjao sve do 19. minuta kada Hodžić pogađa za 3:0, te se sa ovim rezultatom odlazi na odmor.

U drugom poluvremenu Telemach je zaigrao mnogo bolje, pa u 21. minutu preko Čomora dolaze do smanjenja prednosti.

Otpor i lijepa igra Telemacha je trajala do 30. minute kada Ligata postiže svoj treći pogodak na meču i domaće dovodi do prednosti od 4:1.

Do kraja meča Habibija se upisao u strijelce, dok su Hodžić i Ligata popravili svoj učinak, sa još jednim, odnosno dva pogotka i tako svojoj ekipi donijeli visoki trijumf od 8:1 nad Telemachom.

ZAMM mC/Liga Bez Briga: Hasanspahić, Mujezinović, Mršo, Mulahmetović, Habibija, Muftić, Smajić A., Sokolar S., Hodžić, Sokolar Ah., Sokolar Ad., Smajić F., Žilić.

Telemach: Šalaka, Čomor, Hodžić, Čović, Lemezan, Galić, Durić, Berilo, Beganović, Šušnjević, Zahirović, Šimić, Ridžal, Banduka, Sokolović, Mastilo, Mirvić, Rakanović, Kasapović, Peljto.

DDC MLS – Domovi Zdravlja KS 3:6 (Cernica, Aljović, POzderac / Hasanspahić x3, Šahmanija, Nezić, Hodžić)

DDC MLS je odlično ušao u meč i već nakon par minuta preko Cernice dolaze do vodstva od 1:0.

Njihovo radovanje nije dugo trajalo pa su Domovi Zdravlja KS samo nakon par minuta preko Hasanspahića došli do izjednačenja.

Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao, pa se na odmor otišlo sa 1:1 na semaforu.

U drugom periodu DDC odlično kreće, pa odmah na samom startu preko Aljovića dolaze do novog vodstva.

Nakon novog vodstva koncentracija u odbrani kod DDC MLS-a je popustila, što koriste Domovi Zdravlja i preko Šahmanije u 26. minutu stižu do poravnanja.

Dobra atmosfera je ponijela Selmanovićevu ekipu pa već u narednom minutu preko Nezića prvi put na ovom susretu dolaze do vodstva.

DDC MLS je odlično zaigrao sredinom poluvremena, te su se našli u nekoliko prilika koje ne koriste, a da stvar bude gora po njihovu ekipu, Mustafić nesmotreno ruši Nezića nakon čega Bajrović dosuđuje kazneni udarac, a sa šest metara siguran je Hasanspahić koji je tako povisio vodstvo Domova Zdravlja na 4:3.

Odmah po primljenom pogotku Pozderac je izveo odličnu solo akciju i zatresao mrežu Domova Zdravlja KS, te tako smanjio prednost na 4:3.

Igrao se 35. minut kada je Hasanspahić poveo odličan kontranapad i asistirao za Hodžića koji sa gol linije ubacuje loptu u mrežu za vodstvo od 5:3.

Do kraja meča Hasanspahić je stigao do trećeg pogotka na meču i tako postavio konačnih 6:3 u korist Domova Zdravlja KS.

DDC MLS: Gušić, Tatar, Aljović, Tunović, Gutić, Šaković, Šahović, Pozderac, Delić, Fehrić, Mustafić, Omerović, Hamzić, Jusufović.

Domovi Zdravlja KS: Selmanović, Čelik, Hodžić, Bečić, Kaliman, S. Šahmanija, Hasanspahić, A. Šahmanija, Fazlić, Bubalo, Kustura, Nezić.

Bosnalijek – BH Pošta 2:4 (Kovač, Hasanović / Džafo x3, Krka)

Derbi između dva rivala je krenuo veoma tvrdo, pa niti jedna ekipa u prvih nekoliko minuta nije išla veoma ofanzivno, već su tražili priliku da iz izgrađenih napada dođu do pogotka.

Zbog mnogo taktiziranja dugo se čekalo na pravu priliku, a prvu takvu smo vidjeli u 12. minutu kada Džafo matira Mrgudu i Poštu dovodi do vodstva od 1:0.

Mogao je Džafo u 18. minutu do novog pogotka, ali ovaj put je Mrguda odlično reagovao i tako se sa 1:0 u korist Poštara otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme bolje otvara Bosnalijek pa u nekoliko prvih minuta prave pritisak BH Pošti, te su visokim presingom pokušali doći do izgledne prilike, a jedna takva je došla u 24. minutu kada Bekan pogađa stativu.

Igrao se 28. minut kada je Tahirović iskoristio grešku odbrane Bosnalijeka, te maestralnim lažnjakom prevario Zukića koji nije mogao nastaviti da ga prati, da bi asistirao Džafi koji sam sa nekoliko metara trese mrežu Bosnalijeka za vodstvo od 2:0.

U 31. minutu Krka je sa par metara pogodio stativu, da bi minut poslije nakon kornera Džafo ponovo bio na pravom mjestu i tako stigao do trećeg gola na ovom susretu, a Pošti donio visoku prednost.

Krka je u 36. minutu iskoristio smušenost Bekana i Mergude u odbrani, te tako više sretno nego spretno došao do pogotka kojim je riješio pitanje pobjednika na ovom susretu.

U 38. minutu Pošta je napravila šesti prekršaj, a odgovornost za udarac sa deset metara preuzeo je Kovač i matirao Zuku za 4:1.

Hasanović je pogotkom u 39. minutu smanjio prednost BH Pošte na 4:2, te se ovim rezultatom završio derbi 4. kola desete sezone SC Business lige.

BH Pošta: Zuko, Tukić, Bučan, Pašić, Janjoš, Krka, Škoro, Sulejmanović, Salčin, Tahirović, Džafo, Ajanović, Rizvan.

Bosnalijek: Mrguda Ers., Mrguda Erm., Ražanica, Memić, Bašić, Zukić, Bekan, Hasanović, Kapičija, Kovač, Memišević, Avdić, Alihodžić, Pinjić.

Javni Servis – Klas 3:0 (Službeni rezultat)

Večerašnje mečeve sudile su internacionalne sudije, Farik Kečo i Alem Bajrović.

4. kolosc business liga
KOMENTARI

KOMENTARI