Sport Centar

Ranieri najavio nešto sasvim novo za Džeku u predstojećem duelu protiv SPAL-a

Trener Rome Claudio Ranieri najavio je utakmicu sa SPAL-om u narednom kolu Serije A i ponovo se dotakao tandema Patrick Schick - Edin Džeko u vrhu napada.

Ranieri najavio nešto sasvim novo za Džeku u predstojećem duelu protiv SPAL-a

Trener Rome Claudio Ranieri najavio je utakmicu sa SPAL-om u narednom kolu Serije A i ponovo se dotakao tandema Patrick Schick – Edin Džeko u vrhu napada.

Po dolasku na klupu Vučice Ranieri je najavio da će igrati sa dvojicom klasičnih napadača, Džekom i Schickom, u potpuno novoj formaciji za ovaj tim, te je to ponovio i pred duel sa SPAL-om.

“Tim je odgovorio zadatku na pravi način, za ono što sam tražio na početku od njih. Ne mogu više tražiti od igrača pošto su navikli igrati na neki drugi način, ali vidim da žele raditi kako bi usvojili promjene. Džeko i Schick će igrati zajedno. Bez obzira na formaciju, moraju biti u stanju da pokažu najbolje što mogu”, rekao je italijanski stručnjak.

Podsjetimo, Ranieri je prošle sedmice preuzeo Vučicu, nakon što je otkaz dobio Eusebio Di Francesco. U prvom meču njegov tim bio je uspješan protiv Empolija rezultatom 2:1.

claudio ranieriedin dzekospal
KOMENTARI

KOMENTARI