Sport Centar

Ramadani preuzeo bivšeg Dinamovog juniora Hasića: Ovaj mali je novi Adem Ljajić

Zagrebački Dinamo je obavijestio javnost da će podnijeti krivične prijave protiv roditelja bh. fudbalskog talenta Ajdina Hasića (17) zbog, kako kažu, prevare i krivotvorenja.

Ramadani preuzeo bivšeg Dinamovog juniora Hasića: Ovaj mali je novi Adem Ljajić

Zagrebački Dinamo je obavijestio javnost da će podnijeti krivične prijave protiv roditelja bh. fudbalskog talenta Ajdina Hasića (17) zbog, kako kažu, prevare i krivotvorenja.

Podsjetimo, Hasići tvrde da su dobili sporazumni raskid ugovora, a Dinamo da su roditeljima zbog toga što je igrač maloljetan poslali raskid ugovora zajedno sa novim boljim ugovorom, ali da je potpisan samo raskid.

Nakon novih informacija iz Dinama, Ajdinov otac Eldin Hasić za Dnevni avaz je kratko rekao:

“Nemam bilo šta komentirati. U tom slučaju zastupa nas naš advokat”.

U Dinamu teško mogu podnijeti da su ostali bez igrača za kojeg se pretpostavlja da će veoma brzo imati veliku vrijednost na tržištu. Očigledno se ne mire s milionskim gubitkom, a o tome šta se zaista dogodilo iznio je mišljenje za hrvatske medije i Hasićev advokat.

“Dinamo i porodica Hasić dogovorili su sporazumni raskid ugovora, a sve ostalo su netačne informacije. Porodica Hasić nije prevarila Dinamo, nije bilo govora o nekakvom novom ugovoru i to veoma dobro znaju u Dinamu. Ako se vratite malo u prošlost, lako ćete naći podatak da se Dinamo htio riješiti tog igrača jer su smatrali da nije bio dovoljno perspektivan”, govorio je advokat Davor Radić.

Inače, zanimljivo je da je majka mladog fudbalera nedavno ustvrdila da se u Dinamu upalio alarm tek nakon što su saznali da postoji interes Reala za omladinskog bh. reprezentativca, a potvrdila je da cijelu stvar vodi agencija.

A sama agencija je vrlo zanimljiva ili, bolje rečeno, čovjek koji je vodi. Slovenska agencija koja je zastupala Hasića direktno sarađuje s agencijom Lian Sports.

Abdilgafar Ramadani ili kako ga zovu Fali, vlasnik je agencije i veoma je uspješan u menadžerskom svijetu. Živi u blagodatima Majorke i uglavnom ostvaruje svoje želje.

“Ovaj mali je novi Adem Ljajić”, navodno je povjerio svojim saradnicima Ramadani za Hasića i poželio da ga ima u svom okrilju, piše Dnevni avaz.

Mnogi kažu da eksponati poput Miralema Pjanića, Ivana Perišića, Marcosa Alonsa i drugih kojima transfere radi njegova agencija budu dovoljan mamac za mlade igrače. U Hrvatskoj se spominje da je nedvojbeno kako je Ramadani uveliko pobijedio Mamiće i da se na prostorima Balkana spremaju nove “krađe” igrača.

Za Ramadanijeve poslove vezivane su mnoge afere, posebno u Srbiji. Međutim, zanimljivo je da nikada nijedan igrač nije rekao ružnu riječ o njemu.

Jedan od poslova Ramadanija na ovim prostorima datira iz 2011. godine i neodoljivo podsjeća na ovaj najnoviji sa Hasićem. Tada je 17-godišnji junior Partizana Matija Nastasić potpisao ugovor s Lian Sportsom i prije nego što je odigrao ijednu sekundu u prvom timu crno-bijelih, otišao u Fiorentinu. I to praktično besplatno, jer je Partizan preko Nastasića “prebio” neke dugove koje je imao prema Ramadaniju.

ajdin hasicfali ramadanignkdinamo
KOMENTARI

KOMENTARI