Sport Centar

Rakočević: Opraštam Bosni dugovanja prema meni, pozivam sve da to urade

Rakočević: Opraštam Bosni dugovanja prema meni, pozivam sve da to urade

On je danas pozvao klub i rekao Krupaliji da im oprašta dug te da Sarajevo kao grad zaslužuje da košarka i Bosna u njemu žive.

“Čitao sam zadnjih dana šta se dešava i zato sam se odlučio javiti Krupaliji. Bosna ima i dugovanja prema meni koja nisu tako mala, ali sam odlučio sve oprostiti i apelovati i na sve ostale da se pokrene neka inicijativa da se dugovi oproste. Ja sam spreman da oprostim dug, da se koliko toliko pomogne Bosni te smatram da se može pokrenuti neka akcija i za ostale igrače. Naravno, za one koji bi to prihvatili i koji žele da pomognu klubu da se izvuče, jer Bosna je ipak veliko ime”, rekao je Rakočević u izjavi za Sport1.

Nikola Vučurović je igrač čija su potraživanja prema Bosni pokrenula lavinu i praktično dovela do toga da se i FIBA oglasi po pitanju kluba, a Rakočević u neku ruku razumije i stav svog sunarodnjaka.

“Vučurović je tada na jako ružan način otjeran. Uprava mu je trebala dati barem nešto i ljudski se rastati sa njim. Ono što mu je napravljeno zaista je bilo ružno. I ja sam imao jako čudan odnos sa Nihadom Imamovićem i Admirom Bukvom. Bilo je to sve davno i mene više ne interesuje, u cijeloj je priči bitno da svako pomogne na način na koji se može, a ovo je moj način. Spreman sam da pomognem klub da ne propadne i ovim putem pozivam sve da se učestvuje u ovome i pomogne. Sarajevo mora da ima košarku, Bosna mora da živi”, rekao je za kraj Rakočević.

amir hadziahmetovicmirza teletovic
KOMENTARI

KOMENTARI