Sport Centar

Rahmanović: Nisam mogao ni sanjati da će titula Sarajeva biti pod upitnikom

Kao jedan od najboljih igrača aktuelnog bh. prvaka Sarajeva, Amar Rahmanović (26) je krajem januara ove godine prešao u turski Konyaspor.

Rahmanović: Nisam mogao ni sanjati da će titula Sarajeva biti pod upitnikom

Kao jedan od najboljih igrača aktuelnog bh. prvaka Sarajeva, Amar Rahmanović (26) je krajem januara ove godine prešao u turski Konyaspor.

Do sada je za ovaj klub odigrao ukupno 13 utakmica i upisao tri asistencije. U razgovoru za Dnevni avaz poručio je kako još nije pružio sve od sebe i da može puno bolje.

Brzo sam pohvatao konce, mada mislim da mogu još puno bolje. Ipak, kada uzmem u obzir da nisam prošao pripreme s klubom i da sam došao u pola sezone, mogu biti zadovoljan. Najvažnije je da sam zdrav, da nije bilo nekih povreda – rekao je Rahmanović.

Kvalitet turskog prvenstva ga je iznenadio.

“Imaš tri-četiri kluba koja stvarno odskaču i to su velikani. Ovo ostalo je sve ravnopravno, što i tabela govori. Svi igraju na tu neku snagu, disciplinu i ko se bolje osjeća tog dana, taj i pobjeđuje. Liga je dosta teška, mislio sam da je lakša. Sve je stvar prilagodbe i vremenom će biti sve bolje”, nada se Rahmanović.

Konjasporu je do kraja sezone preostalo šest utakmica. Trenutno je 13. na tabeli sa 41 bodom.

“Ja volim reći da smo mi prvi u tom donjem dijelu. Treba nam još nekoliko bodova iz ovih šest utakmica da teoretski osiguramo opstanak. Konjaspor uvijek ima dobre ambicije, zaista dobro organiziran klub i ljudi u klubu su baš profesionalni. Ove sezone je bio cilj preko Kupa izboriti Evropu, ali imali smo veoma težak raspored. Sve je moguće u ovoj ligi. Evo vidite Bašakšehir, osvojio je prošle godine prvenstvo, sada vodi grčevitu borbu za opstanak”, pojašnjava Rahmanović.

Rahmanovića su u Konyasporu dočekala četiri bh. internacionalca – Ibrahim Šehić, Marin Aničić, Amir Hadžiahmetović i Deni Milošević.

“To mi je mnogo olakšalo. Momci su zaista fantastični. S Aničićem se još nisam maltene vidio, jer se on povrijedio u međuvremenu. Šeha, Amir i Deni su zaista super momci. Čim sam došao, kroz 10-15 dana sam imao osjećaj da sam već duži period tu”, kazao je Rahmanović.

Zahvaljujući sjajnim igrama u Sarajevu, Rahmanović je prošle godine dobio poziv u reprezentaciju BiH, za koju je debitirao 12. novembra u prijateljskom meču s Iranom. Našao se i na spisku novog selektora Ivayla Peteva za minule mečeve kvalifikacija za SP s Finskom i Francuskom.

“Selektor je unio nešto novo. Svi momci su, kako vidim, zadovoljni i stvarno je sve kako treba. Samo šteta zbog tih prosutih bodova. Mislim da smo Finsku trebali pobijediti, čak i protiv velikana, kakav je Francuska, odigrali smo dobru utakmicu, imali smo te neke svoje šanse koje nismo iskoristili i da smo osvojili bod, mislim da ne bi bilo nezasluženo”, ističe Rahmanović.

Njegov odlazak znatno se odrazio na Sarajevo, koje je ispustilo veliku bodovnu zalihu iz prvog dijela sezone i titulu dovelo u pitanje. Rahmanovića je to prilično iznenadilo.

“Nisam mogao ni sanjati da će titula biti pod upitnikom. Mislim da su momci s karakterom i vjerujem da će oni iznijeti taj zadati teret. Bit će stvarno teško, ali, eto, u srijedu su pokazali isto jednu dozu karaktera, okrenuvši utakmicu u svoju korist. Teško je u velikom klubu poput Sarajeva, pogotovo kad uđeš u seriju loših rezultata. Tad je duplo teže”, rekao je Rahmanović.

amar rahmanovicamir hadziahmetovicdeni milosevicfksarajevoibrahim sehickonyaspormarin anicic
KOMENTARI