Sport Centar

Rahimić: Za dvije godine će ovaj tim biti na vrhuncu

Nakon dugih priprema koje su krenule 9. januara, pred ekipom Veleža je početak proljetnog dijela sezone u Prvoj ligi FBiH.

Rahimić: Za dvije godine će ovaj tim biti na vrhuncu

Sutra u goste dolazi ekipa Travnika, koja je jedna od glavnih favorita za ulazak u Premijer ligu. Ipak, za Rođene će svaka utakmica biti kao finale, tako da je svejedno protiv koga se igra. Pred sutrašnju utakmicu trener Rahimić zna na koga može računati :

„U toku priprema puno sam rotirao, ali manje više znam na koga mogu računati. Mi stvaramo jednu mladu ekipu, koja će za dvije godine biti na vrhuncu. Ovo je početna faza, ali najvažnije je da igrači pružaju svoj maksimum, i da vrijedno rade. Njima sada treba velika podrška, i drago mi je da su navijči to primjetili, i da sutra možemo očekivati veliku podršku sa tribina. Ovoj ekipi samo treba jedna pobjeda, nakon koje će porasti samopouzdanje, a onda će biti puno lakše igrati“

Što se tiče ekpe Travnika, trener zna šta ih čeka sutra :

„ Nema velikih razlika između ekipa u našoj ligi. Igrali smo protiv Bosne, gledao sam Travnik protiv Posušja, i sve je tu ublizu kada je kvaliteta u pitanju. Organizacija u Klubu čini razliku. Mi moramo gledati samo sebe, i da se potrudimo da odigramo najbolje što možemo. Što se tiče igračkog kadra, jedino Ovčina ima problema sa povredom dok je Abdihodžić suspendovan.“

Utakmicu između Veleža i Travnika sudit će Mulahasanović iz Sarajeva. Delegat je Mustafa Okić iz Gračanice, dok je posmatrač suđenja Elmir Pilav.

fkvelezibro rahimic
KOMENTARI