Sport Centar

Rahimić: Sve vrijeme smo se čuli s Petevom, mali pad koncentracije i rezultat je takav kakav jeste

Zmajevi su pružili sjajnu igru večeras protiv Francuske, ali na kraju su poraženi sa minimalnih 0:1.

Rahimić: Sve vrijeme smo se čuli s Petevom, mali pad koncentracije i rezultat je takav kakav jeste

Zmajevi su pružili sjajnu igru večeras protiv Francuske, ali na kraju su poraženi sa minimalnih 0:1.

Komentar na meč je dao Elvir Rahimić.

“Odigrali smo dobru utakmicu taktički, a i fizički smo to dobro iznijeli. Momci su odradili sve što smo dogovorili, međutim, ovakve reprezentacije kažnjavaju i mali pad koncentracije. To je ono što smo im govorili… Mala nekoncentracija i rezultat je takav kakav jeste”, rekao je General.

Na pitanje šta nas sprječava da ovako igramo i protiv “manjih” reprezentacija, Rahimić kaže:

“To je teško reći. Vjerovatno svi protiv tih velikih reprezentacija igraju 110%. Ima neko i potcjenjivanje… Nadam se da mi to nećemo dozvoliti i da ćemo protiv sviju igrati ovako.”

Zmajevi su večeras igrali u izmijenjenom sistemu, u drugoj formaciji sa pet igrača u odbrani.

“Svaka reprezentacija i ekipa mora da ima razne sisteme igre. Mi smo večeras igrali ovaj sistem jer smo uz selektora odlučili da je tako najbolje – da zatvorimo njihove brze igrače koji koriste dubinu. Zato smo igrali ovu formaciju”, rekao je Rahimić.

“Imamo dvije prijateljske utakmice u junu. Trebamo probati i neke nove igrače, mlađe igrače. Te utakmice se i igraju da bi se probalo sve.”

Na konferenciji za medije je odgovorio i na pitanje da li su izmjene mogle doći ranije. Otkrio je i da je stručni štab s klupe sve vrijeme imao komunikaciju s Ivaylom Petevom.

“Teško je reći jesmo li prije ili poslije mogli mijenjati. Uz komunikaciju s Petevom odlučili smo da u to vrijeme pravimo promjene. Ipak, Francuska je Francuska i da smo se otvorili možda bi primili još koji gol. Imali smo cijelo vrijeme kontakt sa selektorom Petevom”, potvrdio je pomoćnik u stručnom štabu Zmajeva

Komentarisao je i rezultat meča Ukrajina – Kazahstan (1:1)

“Nisam znao. Sigurno dobar rezultat za nas. Ukrajina je dobra selekcija i sigurno da i oni idu na drugo mjesto. Francuska je favorit ove grupe”, zaključio je Rahimić.

elvir rahimicfudbalska reprezentacija bih
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz