Sport Centar

Radovi skoro okončani: Bilino polje u novom ruhu dočekuje utakmicu BiH – Italija (FOTO)

Bilino polje u novom ruhu će dočekati utakmicu BiH - Italija, koja se igra 15. novembra u sklopu devetog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Radovi skoro okončani: Bilino polje u novom ruhu dočekuje utakmicu BiH – Italija (FOTO)

Bilino polje u novom ruhu će dočekati utakmicu BiH – Italija, koja se igra 15. novembra u sklopu devetog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Grubi radovi na renoviranju zeničkog stadiona su okončani, ostale su tek finese da se dovrše kako bi ovaj objekat bio spreman da ugosti susret A kategorije, u koju svakako spada meč sa Azzurima narednog mjeseca.

Kako ističe generalni sekretar NK Čelik Ismar Huskić, koji je u ulozi svojevrsnog domaćina kada su u pitanju mečevi našeg nacionalnog tima u Zenici, naglašava da je sve urađeno po strogim UEFA i FIFA standardima.

“Zaista bih od srca čestitao izvođačima radova koji su u tako kratkom vremenskom roku obavili vrlo zahtjevan zadatak. Što se tiče novog izgleda Bilinog polja, prije svega su značajno proširene prostorije za novinare u zgradi na stadionu. Dosad je kapacitet bio 50, a sada može primiti stotinjak predstavnika medija. Tu je sada i posebna prostorija za kamere i ostalu opremu. Postavljena je i nova stolarija, zatim laminati, kao i novi podovi u svlačionicama“, ističe Huskić u izjavi za SCsport.

To nije sve, jer je napravljena i čajna kuhinja, zatim dodatni toaleti, a kabina za TV kamere koja se nalazi na zapadnoj tribini također je renovirana. Postavit će se zvučna izolacija, ali i novo staklo. Ofarbani su prostori između stolica na tribinama, ali i obavljeni sitni popravci u VIP sektoru.

Sada s pravom možemo reći da je Bilino polje i definitivno stadion sa najboljim uslovima u našoj zemlji. Jedva čekamo utakmicu s Italijom, ali i sve ostale susrete koje ćemo ovdje ugostiti”, zaključuje Huskić.

BiH – ITALIJA

bilino poljeismar huskickvalifikacije za euro 2020nkcelik
KOMENTARI

KOMENTARI