Sport Centar

Radovac: Puno je bodova u igri, za nas će itekako biti važan start proljetnog dijela sezone

Na poziciji zadnjeg veznog već se ustalio. Ukupni 1456 minuta, 17 utakmica i još četiri gola, što je svakako izuzetno važno s obzirom na njegovu vokaciju.

Radovac: Puno je bodova u igri, za nas će itekako biti važan start proljetnog dijela sezone

Na poziciji zadnjeg veznog već se ustalio. Ukupni 1456 minuta, 17 utakmica i još četiri gola, što je svakako izuzetno važno s obzirom na njegovu vokaciju.

I u nastavku sezone Samir Radovac bit će super važna karika, potpisao je novi ugovor do ljeta 2023. godine, što su sigurno odlične vijesti za Velež… Velež za koji on osobno vjeruje da može nastaviti igrati kao jesenas.

Kad je dolazilo mnogi su sumnjičavo vrtjeli glavom, pričali o potencijalu koji je – ostao na tome. Međutim, s vremenom se Radovac pronašao – baš u Veležu. Kako se ono kaže, on šuti i radi, obavljao je svoj posao onako kako se od njega traži i sada je jedan od najvažnijih igrača…

“Osjećam se odlično, kako u Veležu tako i u Mostaru. Zavolio sam klub i grad u ovih godinu i nekoliko mjeseci koliko sam tu. Drago mi je da sam dio tima koji pravi dobre rezultate, a to se opet nekako poklopilo s mojim dobrim partijama. Nadam se da ću u prvenstvu nastaviti igrati kao do sada”, kaže Radovac u razgovoru za Dnevni list.

Nastavak prvenstva je tu iza ugla, pripreme završavaju, odigrano je šest utakmica – a igralo se uglavnom protiv kvalitetnih protivnika, posebno u Turskoj.

“Mislim da smo pripreme u odradili jako dobro. Imali smo kvalitetne suparnike, posebno u Turskoj, gdje smo se suprotstavili jakim i čvrstim ekipama. Nismo pobijedili niti jednu od tri utakmice, ali nismo bili slabi – naprotiv igrali smo onako kako mi igramo, forsirali smo taj svoj stil i vjerujem da je to izgledalo dosta dobro”, ističe veznjak Rođenih.

Velež je trenutačno na četvrtom mjestu, od drugog Željezničara je daleko tri boda. Samim tim, mnogi ga svrstavaju u grupu onih ekipa koja je kandidiraju za izlazak na europsku scenu. U prijevodu, pred ekipom će biti izuzetno teško i zahtjevno proljeće ukoliko se želi do kraja boriti za svoje mjesto među najboljima.

“Svakako jesmo među klubovima koji će se boriti za Evropu, međutim još se ima jako puno igrati – 14 utakmica je pred nama, jako je puno bodova u igri. I zato mislim da će za nas biti itekako važan start proljetnog dijela. Ako bismo na startu, u ovim prvim utakmicama, ostvarili ono što smo zacrtali, mislim da bismo onda svakako bili kandidat za to treće mjesto. Sigurno je da će biti teško proljeće i da će svaka utakmica biti izuzetno važna”.

Jesenas je napravljen dobar posao, sada su Radovac i društvo u situaciji kakvoj nisu bili jako dugo. Sigurno je da će biti pritiska, a pitanje je kako će jedna ovakva ekipa reagirati na to?

“Svi očekuju da mi nastavimo gdje smo stali i ja se iskreno nadam da hoćemo. Još uvijek nema pritiska i ako mi budemo pravi, ako budemo davali maksimum na svakoj utakmici, mislim da tog pritiska neće ni biti. To znači da ćemo imati podršku i ljudi u klubu, stručnog štaba, ali i navijača koji nažalost još uvijek nisu na stadionu… ali vjerujem da će se vratiti u skorije vrijeme, jer nam njihova podrška s tribina itekako važna i bitna”, zaključio je Radovac.

fkvelezsamir radovac
KOMENTARI

KOMENTARI

Mackicmehmed@gmail.com
Gost

Igrajte crveni kako Inace igrate otvoreno leprsavo, i bodovi nece izostat… M.U.S.V.D.G..

wpDiscuz