Sport Centar

Radojičić: Borac je, da kažem, neka sredina, izborili su Evropu u jako kvalitetnoj Premijer ligi

FK Borac Banja Luka i FK Sutjeska Nikšić, bit će rivali u meču prvog pretkola Evropske lige.

Radojičić: Borac je, da kažem, neka sredina, izborili su Evropu u jako kvalitetnoj Premijer ligi

FK Borac Banja Luka i FK Sutjeska Nikšić, bit će rivali u meču prvog pretkola Evropske lige.

To je odlučeno voljom žrijeba danas u Nionu, a svoj komentar je dao trener Sutjeske Dragan Radojičić.

“Nemam razloga za zadovoljstvo ni nezadovoljstvo. Mi smo još sinoć dobili potencijalne protivnike, i Borac je, da kažem, neka sredina. Htjeli smo da izbjegnemo Lokomotivu Plovdiv koja je prvenstvo završila na drugom mjestu, odmah iza Ludogoreca i vjerovatno su sve ove ekipe htjele njih da izbjegnu zbog snage tima”, rekao je 50-godišnji stručnjak na klupi Sutjeske.

“Međutim, Borac Banja Luka je jedan potpuno novi projekat. Prošle godine su se vratili u ligu, napravljena je jedna ozbiljna priča, uložen je novac da se konačno napravi neki rezultat u Premijer ligi i oni su to uspjeli. Čak su izborili plasman u Evropu u jako kvalitetnoj bosanskoj ligi”, istakao je Radojičić.

Svjestan je da njegov tim čeka težak zadatak, pogotovo jer će gostovati u Banjaluci.

“Sigurno nas čeka jako težak posao. Otežavajuća okolnost je i to što utakmicu igramo na gostujućem terenu, tako da nam, na kraju, ta povlašćena uloga u žrijebu nije išla na ruku. Naravno da bih više volio da igramo na našem terenu, ali šta je tu je, igra se na zelenom pravougaoniku, i ko se bude bolje pokazao tu, ide dalje.”

Posebno je istakao Stojana Vranješa, koji je prva zvijezda tima iz Platonove.

“Uradićemo kompletnu analizu, ipak znam je to da se radi o odličnoj ekipi, zvijezda tima je Vranješ, igraju jako dobro i prvi su na tabeli nakon dva odigrana kola u BIH prvenstvu tako da nas čeka izuzetno težak posao. Bolje je što je tako nego da ih shvatimo olako, jer mislim da se olako shvatanje nekih protivnika uvijek obije o glavu”, zaključio je Radojičić.

dragan radojicicfkboracfksutjeska
KOMENTARI

KOMENTARI