Sport Centar

Radnik traži prvu pobjedu u sezoni, Petrović najavio: Jači smo od Olimpika, napadamo od starta

Fudbaleri Radnika pokušat će da ostvare prvu pobjedu u Premijer ligi BiH.

Radnik traži prvu pobjedu u sezoni, Petrović najavio: Jači smo od Olimpika, napadamo od starta

Fudbaleri Radnika pokušat će da ostvare prvu pobjedu u Premijer ligi BiH.

U Bijeljinu dolazi Olimpik, poslednjeplasirana ekipa na tabeli, a treneru Slavki Petroviću i igračima neophodna je pobjeda u ovom susretu kako bi povratili samopouzdanje u ekipi i odvojili se od timova koji se nalaze u ugorženoj zoni.

Olimpik ima jednu pobjedu (nad Veležom) dok je Radnik osvojio četiri boda (četiri remija) i ko kod iz ovog meča izađe kao pobjednik napravit će veliki korak ka opstanku u ligi.

“Olimpik je ekipa koja ima samo jednu pobjedu, kao i mi imali su težak raspored i ovo je prilika da napokon ostvarimo prvu pobjedu. Svjestan sam težine i važnosti ovog meča, ali također i kvaliteta koji posjeduje ovaj igrački kadar. Mislim da smo u ovom momentu kvalitetniji i nadam se trijumfu. Od samog starta izvršit ćemo pritisak na njihove igrače, pokušati doći što prije do pogotka i osvojiti tri boda koja su nam u ovom meču prijeko potrebna”, rekao je Šef strulnog štaba tima iz Bijeljine, Slavko Petrović.

Igrači Radnika su spremni za sutrašnji meč i svjesni su važnosti susreta.

“Naravno za neke veće pobjede i bolje rezultate neophodno je pojačati igrački kadar koji u ovom trenutku ne može odgovoriti plasmanu ekipe u gornji dio tabele. Veliki broj mladih igrača, koji dobijaju priliku još uvijek oni nisu spremni da iznesu teret Premijer lige”, saopšteno je iz FK Radnik.

Susret između Radnika i Olimpica igra se na gradskom stadionu u Bijeljini sa početkom u 18 sati, a osiguran je prenos na Areni Sport 1.

fkolimpikfkradnikslavko petrovic
KOMENTARI

KOMENTARI