Sport Centar

Rađa o filmu ‘Jednom braća’: Divac i Dražen nisu bili najbolji prijatelji, scene ne odgovaraju istini

O filmu 'Jednom braća', koji je snimljen prije gotovo deset godina, govorio je legendarni košarkaš Dino Rađa, te se dotakao prijateljstva između Vlade Divca i Dražena Petrovića.

Rađa o filmu ‘Jednom braća’: Divac i Dražen nisu bili najbolji prijatelji, scene ne odgovaraju istini

O filmu ‘Jednom braća’, koji je snimljen prije gotovo deset godina, govorio je legendarni košarkaš Dino Rađa, te se dotakao prijateljstva između Vlade Divca i Dražena Petrovića.

U osnovi, to je film o velikom, prekinutom i nikada nastavljenom prijateljstvu, a prekinuli su ga politički problemi. Tako je kao legenda ostala priča o njegovom odnosu sa Divcem, a Dino Rađa je gotovo deceniju kasnije, gostujući u podkastu Inkubator, govorio o toj temi, prenosi Buka.

„Ja kao direktni učesnik tih događaja i kao dio njihovih života znam da puno toga ne odgovara istini u filmu. Nisu Dražen i Divac bili najbolji prijatelji, već Dražen i Stojko, jer su generacijski vezani. Divac i ja smo bili najbolji prijatelji, iz istog razloga. Igrali smo u juniorskim selekcijama zajedno“, prisjetio se proslavljeni hrvatski košarkaš.

On je dodao i da te negativne stvari ne treba ni pominjati i da sećanje na Dražena i poruka pomirenja jesu najvažnije pouke tog filma.

dino radjadrazen petrovicvlade divac
KOMENTARI

KOMENTARI