Sport Centar

Rađa: Divac nije nacionalist, ja bih uradio isto sa srpskom zastavom

Bivši košarkaški reprezentativac Jugoslavije (SFRJ) i Hrvatske Dino Rađa, izjavio je u nedjelju da Vlade Divac nije srpski nacionalist i da bi isto činio on da je netko "u ono doba" 1990. došao u teren sa srpskom zastavom.

Rađa: Divac nije nacionalist, ja bih uradio isto sa srpskom zastavom

Bivši košarkaški reprezentativac Jugoslavije (SFRJ) i Hrvatske Dino Rađa, izjavio je u nedjelju da Vlade Divac nije srpski nacionalist i da bi isto činio on da je netko “u ono doba” 1990. došao u teren sa srpskom zastavom.

Rađa je to rekao gostujući na HRT-u, aludirajući na događaj sa Svjetskog prvenstva u košarci u Argentini 1990. godine i titule selekcije SFRJ, kada je Divac od jednog navijača koji je ušao u teren uzeo i bacio hrvatsku zastavu.

“Da je meni u ono doba netko došao sa srpskom zastavom, ja bih isto to napravio… Najveći dio sportskih uspjeha postigao sam kroz tu državu, a sad bi neko to htio izbrisati gumicom”, rekao je proslavljeni igrač, koji je nedavno postao član košarkaške Kuće slavnih, prenosi Tanjug.

Danas kada na to gleda, rekao je Rađa, to nije bio pravi potez, ali bila su, kazao je, takva vremena, prenio je Večernji list.

Rađa smatra da je najbolja košarkaška petorka Toni Kukoč, Vlade Divac, Dražen Petrović, Jure Zdovc i Dino Rađa, ocijenivši kako je ta ekipa mogla sve.

Rađa je kazao i da je splitska Jugoplastika najbolji europski klub 20. stoljeća.

“Mi smo bili ekipa klinaca u kombinaciji s jednim iskusnim Duškom Ivanovićem, a Peras [Velimir Perasović] i [Goran] Sobin bili su koju godinu stariji od nas. Organizacija kluba, način rada, sve to skupa počneš cijeniti tek kasnije”, rekao je Rađa, prenosi Al Jazeera Balkans.

 

dino radjavlade divac
KOMENTARI

KOMENTARI