Sport Centar

Rade Krunić odmor u Foči iskoristio da obraduje prijatelje iz djetinjstva

Rade Krunić odmor u Foči iskoristio da obraduje prijatelje iz djetinjstva

Mladi vezni fudbaler Empolija je na zasluženom odmoru jer nešto duža pauza u Seriji A dozvoljava fudbalerima da putuju u svoje rodne krajeve, a Krunić je posjetio svoju Foču, gdje je napravio svoje prve fudbalske korake.

Krunić je po dolasku u Foču okupio sve svoje prijatelje iz djetinjstva i poklonio im nezaboravne trenutke u različitim vrstama sportske rekreacije. Također, Rade je istakao da uvijek iz Italije donese brojne poklone svojim prijateljima koje nikad neće zaboraviti.

– U Foči su mi roditelji i sestra, to je moj grad i u njemu se najljepše osjećam. Ne mogu da kažem da mi nije u Italiji lijepo i da nisam stekao nova poznanstva i prijateljstva, međutim sa ljudima sa kojima sam odrastao mogu da pričam o svemu. Imamo ustaljene običaje kada boravim u Foči oko dnevnog rasporeda, jer se prvo okupimo na jutarnjoj kafi, zatim organizujemo neku rekreaciju u poslijepodnevnim časovima, a poslije toga druženje nastavljamo uz poneko pivo.

Međutim, ja moram da pazim na kilažu i formu, pa sam pomalo ljubomoran na drugove kojima to ne smeta. Obožavam i roštilj, ali i tu moram da budem oprezan. Iz Italije uvijek donesem dresova i opreme za nekadašnje saigrače iz Sutjeske. Međutim, koliko god da ih donesem malo je – rekao je Krunić.

terry stottszilina
KOMENTARI