Sport Centar

Prvi trofej u historiji: Radnik osvajač Kupa Bosne i Hercegovine!

Prvi trofej u historiji: Radnik osvajač Kupa Bosne i Hercegovine!

Radnik je veoma brzo došao do vodstva. Sve je eksplodiralo u Bijeljini u petoj minuti kada se majstorski snašao i pogodio Hodžić. Preciznim, prizemnim udarcem zatresao je mrežu Slobode sa 20-ak metara. Dugo se nije ništa značajno dešavalo, a u 12. minuti desio se kraći prekid zbog bakljade gostujućih navijača, popularnih Fukara.

Hodžić je u 22. minuti pokušao ubaciti pred gol Slobode, ali je Kostić dobro reagovao. Dvije minute poslije Hodžić je uputio još jedan udarac, no lopta je otišla preko gola. Poušao je Šećerović u 32. minuti, ali njegov udarac otišao je pored gola. U finišu poluvremena Sloboda je izvela opasnu akciju, ali u konačnici nije uspjela zaprijetiti Radniku.

Na početku drugog poluvremena nije bilo prilika. U 53. minuti nakon jednog prekršaja Veselinovića čini se da je Husref Musemić prigovorio, a Ognjen Valjić je odlučio da trenera Tuzlaka pošalje na tribine. Radnik je do drugog gola došao u 64. minuti. Pirić je fantastično odbranio, a sve to je dobro pratio Memišević, koji je glavom odbijenu loptu poslao u mrežu.

U nastavku dugo nije bilo ništa značajno, a u 87. minuti Sloboda je imala dobru priliku, međutim Avdukić je izvadio loptu ispod prečke. Odmah nakon toga Radnik je sitrčao kontru, lopta je na kraju akcije došla do kapitena Memiševića, koji je postigao drugi gol za konačnih 3:0. Inače, Memišević je ranije nastupao za tuzlanski klub u kojem nije dobio pravu priliku.


FK Radnik – FK Sloboda 3:0 (Hodžić 5′, Memišević 64′, 87′)


Stadion: Gradski stadion u Bijeljini. Gledalaca: 6000. Sudija: Ognjen Valjić (Banja Luka). Žuti kartoni: Zeljković, Šećerović, Maksimović (Radnik), Kostić, Veselinović, Merzić, Ahmetović (Sloboda). Crveni karton: Husref Musemić (Sloboda).


FK RADNIK:
Avdukić, Hodžić, Beširević, Jakovljević (od 89. minute Ostojić), Memišević, Lazić, Zeljković, Obradović, Maksimović (od 77. minute Vasić), S. Jakovljević i Šećerović (od 64. minute Mašić).


FK SLOBODA:
Pirić, Kostić, Efendić, Krpić (od 46. minute Ahmetović), Ivetić, Sarić (od 89. minute Pršeš), Ordagić, Stjepanović, Mehidić, Veselinović (od 66. minute Govedarica) i Merzić.

amina kajtazterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI