Sport Centar

Prvi ozbiljniji zadatak u kvalifikacijama za Euro 2021: Zmajići žele iznenaditi favorita

Mlada reprezentacija BiH večeras će biti na prvom ozbiljnijem zadatku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021.

Prvi ozbiljniji zadatak u kvalifikacijama za Euro 2021: Zmajići žele iznenaditi favorita

Mlada reprezentacija BiH večeras će biti na prvom ozbiljnijem zadatku u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021.

Podsjećamo, dosad su Zmajići odigrali jedan meč u ovim kvalifikacijama, u kojem su savladali Moldaviju sa ubjedljivih 4:0, ali pravi izazov ih očekuje tek sada.

Izabranici Vinka Marinovića gostuju Belgiji u Louvenu. Naravno da je domaća selekcija favorit u meču koji će se odigrati na stadionu Den Dreef, ali bh. selektora raduje činjenica da će mu na raspolaganju biti svi pozvani igrači te da vlada odlična atmnosfera u ekipi.

Svi igrači su zdravi i spremni za meč. Igramo protiv jakog protivnika koji pripada vrhu evropskog fudbala. Moramo pružiti i više od maksimuma ako želimo da dođemo do pozitivnog rezultata“, rekao je Marinović.

Za okršaj s Belgijancima Marinović je pripremao sljedeće nogometaše:

Golmani: Martin Zlomislić (Široki Brijeg), Kenan Topolović (Zrinjski).

Odbrana: Halid Šabanović (Sarajevo), Nemanja Nikolić (Mladost), Ivan Milićević (Varaždin), Amar Beganović (Sloboda), Besim Šerbečić (Sarajevo), Nihad Mujakić (Kortrijk), Jasmin Čeliković (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Čelik).

Vezni red: Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Ćatić (PSV), Petar Bojo (Željezničar), Zinedin Mustedanagić (Češke Budejovice), Marijan Ćavar (Eintracht), Anel Šabandžović (AEK), Mato Stanić (Široki Brijeg), Vladan Danilović (Borac), Saša Maksimović (Sloboda).

Napad: Benjamin Hadžić (Hannover), Kristijan Stanić (Zrinjski), Nardin Mulahusejnović (Maribor), Ermedin Demirović (St. Gallen).

Meč će suditi Volen Chinkov iz Bugarske, a pomagaće mu zemljaci Petar Dzhuganski i Deniz Sokolov. Četvrti sudija je Nikola Popov.

Mlade selekcije BiH i Belgije su se do sada sastajale četiri puta. Belgijanci su tri puta pobijedili, dok je jedan susret završen neriješenim rezultatom. Gol razlika je 11:5 u korist Belgije.

Utakmica počinje u 20 sati, a osiguran je i direktan TV prenos na kanalu Arena Sport 1.

BELGIJA – BiH

belgijakvalifikacije za euro 2021mlada reprezentacija bihvinko marinovic
KOMENTARI

KOMENTARI