Sport Centar

Prvi meč finala Kupa BiH: Sloboda blagi favorit protiv Radnika

Prvi meč finala Kupa BiH: Sloboda blagi favorit protiv Radnika

Novi viceprvaci BiH osigurali su kroz Premijer ligu BiH nastup u kvalifikacijama za Evropa ligu naredne sezone, pa su i zbog toga u maloj prednosti, dok Radnik jedini put za izlazak na međunarodnu scenu je osvajanje Kupa. Ekipa iz Bijeljine hit je šampionata, pa je i njihov sam plasman u finale prema mnogima iznenađenje.

“Imali smo najteži put do finala. Međutim, to sada ništa ne znači i kvalitet ćemo morati potvrditi protiv Radnika. Oni su veoma dobra ekipa i žele, kao i mi, osvojiti Kup. Imamo negativan niz u finalima (izgubili 2008. i 2009., op.a.) i motivisani smo jer želimo biti generacija koja će prekinuti crnu seriju i ući u historiju Slobode“, rekao je trener Slobode Musemić, te kako prenosi Anadolu Agency (AA), naglasio:

„Pred nama su dvije veoma zahtjevne utakmice. Vjerujem da možemo ponoviti igru protiv Sarajeva (pobjeda u prvenstvu 4:0, op.a.) i na kraju slaviti, osvojiti Kup BiH. I ovom priliku pozivam navijače da nas bez obzira na određene nesuglasice podrže u večerašnjem duelu sa Radnikom“.

I Slavko Petrović, trener Radnika uoči susreta na „Tušnju“ ulogu favorita prepušta Slobodi, ali se nada da njegov tim ima snage i znanja da osigura povoljan rezultat pred revanš u Bijeljini koji će se odigrati 18. maja.

„Sloboda je sigurno blagi favorit. To ne znači da mi u utakmice finala ulazimo sa bijelom zastovom, odnosno da se unaprijed predajemo. Naprotiv, imamo i mi kvalitet i mogućnosti da dođemo do trofeja. I sam plasman u finale Kupa BiH za nas je veliki uspjeh, a osvajanje pehara bio bi fantastičan čin“, istakao je Petrović, te dodao:

„Nadam se da se u Tuzli možemo pametnom i racionalnom igrom suprotstaviti Slobodi, jednoj od najboljih ekipa u državi. Za nas idealan rezultat u prvom meču finala bio bi 1:1“.

Večerašnju utakmicu u Tuzli sudit će Admir Šehović iz Sarajeva.

– PUT DO FINALA –

– šesnaestina finala –

Radnik – Mladost (Velika Obarska) 3:0

Goražde – Sloboda 0:2

– osmina finala –

Čelik – Sloboda 1:1, 1:2

Rudar (Kakanj) – Radnik 1:3, 1:7

– četvrtfinale –

Sloboda – Sarajevo 2:1, 3:0

Radnik – Radnički (Lukavac) 2:0, 1:1

– polufinale –

Radnik – Široki Brijeg 1:0, 1:2

Željezničar – Sloboda 1:2, 1:3

amina kajtazterry stotts
KOMENTARI

KOMENTARI