Sport Centar

Prva liga FBiH: Vodeći dvojac gostuje u Banovićima i Jajcu, derbi začelja u Bihaću

Mada 9. kolo Prve lige FBiH nema pravog derbija, svi susreti ove lige, po običaju, imaju svoju draž i neizvjesnost.

Prva liga FBiH: Vodeći dvojac gostuje u Banovićima i Jajcu, derbi začelja u Bihaću

Mada 9. kolo Prve lige FBiH nema pravog derbija, svi susreti ove lige, po običaju, imaju svoju draž i neizvjesnost.

Vodeći dvojac nakon velikih kikseva u prošlom kolu na svom terenu, sada ide u goste. Olimpik će svoj meč igrati u Banovićima protiv Budućnosti, a GOŠK će na noge rivalu Vukova iz prošlog kola ekipi Metalleghe BSI

Oba rivala ekipama sa vrha tabele su u zoni ispadanja, Jajčani su na 13. mjestu sa svega 6 bodova, dok su Banovićani za mjesto više i bodom više od ekipa iz Jajca. Na obje utakmice se očekuje zanimljiv, neizvjestan duel.

Derbi začelja se igra u Bihaću, gdje fenjeraš – domaće Jedinstvo ugošćuje ekipu Radnika iz Hadžića koji već ima dva domaća poraza, što bi u konačnici bilo pogubno za Hadžićane, dok Bišćani na ovoj utakmici moraju pobjediti, ali u ovoj ligi, ne samo u ovom susretu sve je moguće.

Zvijezda iz Gradačca koja je bila kandidat za vrh tabele, trenutno je na 10. mjestu sa samo 11 bodova, u ovom kolu će ugostiti, još jedno razočarenje ekipu Orašja koja je na pretposljednjem mjestu i na ovoj utakmici važi kao za predhodnu, sva tri rezultata su u opticaju.

Devetoplasirani konjički Igman će imati težak domaći zadatak sa rivalom koji je uvijek bio nezgodan za Konjičane. Kakanjci ove jeseni igraju veoma dobro na 3. mjestu su, gledaju u leđa ekipama sa vrha prvoligaške tabele i vrebaju priliku za nešto više. Ipak, to ne interesuje domaće koji imaju na umu samo pobjedu.

Četveroplasirana ekipa Goražda je u posljednja dva kola zabilježila, dvije pobjede, domaću protiv Orašja, 5:1 i gostujuću u Hadžićima, 4:1, te u ovom kolu sa punim pravom na svom travnjaku očekuju treću uzastopnu pobjedu protiv Slavena.

U Čapljini na svojim Bjelavama šestoplasirana Čapljina igra komšijski derbi na osnovu trenutne tabele, će ugostiti ekipu Travnika, obje ekipe imaju po 13 bodova, dok su Travničani za mjesto više na tabeli i imaju bod više od domaćina.

U Tešnju domaći osmoplasirani TOŠK, 13 bodova će ugostiti Bratstvo iz Gračanice, uz isti broj bodova kao domaća ekipa, a ova dva rivala su sem što su po udaljenosti, komšije, prema udaljenosti gradova . Jedno je sigurno da će stadion u Tešnju biti dobrano popunjen, te će sigurno najviše profitirati prisutni gledaoci, jer će vidjeti neizvjesnu, borbenu utakmicu sa puno golova.

Subota, 05. oktobar u 15:30 sati:

FK Budućnost – FK Olimpik, glavni sudija: Dario Karačić (Čitluk), pomoćnici: Marko Zelenika (Mostar) i Emir Delić (Zenica) , 4. sudija : Ilija Živković (Orašje), delegat : Muhamed Huzbašić (Fojnica), posmatrač : Niko Lacić (Brčko).

NK Zvijezda – HNK Orašje, Admir Musić, Enes Dozić i Amir Kadić svi Sarajevo, Ermin Sivac (Zenica), Esad Kudelić (Bužim), Muamer Bureković (Zenica).

NK Jedinstvo – FK Radnik, Muamer Kurić (Jajce), Almir Huskić (Bugojno) i Boris Bilješko (Novi Travnik), Azem Karić (Zenica), Mario Ivković (Livno), Sead Jakić (Mostar).

NK Metalleghe BSI – NK GOŠK, Elvedin Topuzović (Tuzla), Mirza Čejvanović (Tuzla) i Josip Vorgić (Domaljevac), Kenan Bajraktarević (Orašje), Halim Stupac (Bihać), Besim Dervišbegović (Orašje).

FK Igman – FK Rudar, Mirza Kazlagić (Gradačac), Edin Redžović (Sarajevo) i Alen Gluho (Sarajevo), Haris Halkić (Sanski Most), Dalibor Šantić (Busovača), Nermin Paradžik (Goražde).

HNK Čapljina – NK Travnik , Edin Mujkić (Doboj Istok), Nisad Ahmetašević (Gradačac) i Tarik Mulasmajić (Tešanj), Deni Ćatibović (Sarajevo), Safet Radmilović (Goražde), Asmir Budimlić (Bihać).

FK Goražde – NK Slaven, Stipe Kovačević (Tomislavgrad), Silvio Bubalo i Armin Jelin oba Mostar, Mario Pejić (Grude), Berin Pilav (Sarajevo), Filip Jelavić (Gabela).

Nedjelja, 06. oktobar u 15:30 sati,

NK TOŠK – NK Bratstvo, Ernis Džemidžić (Goražde), Mirza Čehaja (Goražde) i Adnan Arfadžan (Jablanica), Josip Martinović (Čapljina), Karlo Jurišić (Posušje), Sead Hasanović (Sarajevo).

prva liga fbih
KOMENTARI

KOMENTARI