Sport Centar

Prva liga FBiH, 14. kolo: Rudar u Kaknju dočekuje GOŠK, lider Olimpik gostuje u Orašju

Sedam utakmica 14. kola Prve lige FBiH igra se u subotu 9. novembra, a u nedjelju 10. novembra kolo svojim susretom u Hadžićima zatvaraju domaći Radnik i gračaničko Bratstvo.

Prva liga FBiH, 14. kolo: Rudar u Kaknju dočekuje GOŠK, lider Olimpik gostuje u Orašju

Sedam utakmica 14. kola Prve lige FBiH igra se u subotu 9. novembra, a u nedjelju 10. novembra kolo svojim susretom u Hadžićima zatvaraju domaći Radnik i gračaničko Bratstvo.

U ovom kolu derbi se igra u Kaknju gdje četveroplasirani Rudar (22 boda) dočekuje sedmoplasiranu ekipu gabelskog GOŠK – a koji ima bod manje od Kakanjaca, a ovaj derbi će suditi Antoni Bandić iz Gruda.

Lider Olimpik u ovom kolu gostuje u Orašju gdje ga očekuje domaća istoimena ekipa koja je u zoni ispadanja, te se očekuje neizvjesna utakmica koja je povjerena Mostarcu Draganu Stojiću.

Puleni šefa struke konjičkog Igmana Fadila Hodžića nastavljaju se dobrim i efikasnim igrama u gostima, u prošlom kolu su “ponizili” Zvijezdu u Gradačcu (4:1) i postigli treću pobjedu u gostima. U ovom kolu na Gradskom stadionu u Konjicu gostuje bivši premijerligaš Metalleghe BSI, očekuje se veoma dobra posjeta poslije dugo vremena,

Konjičani su na 5. mjestu sa osvojena 22 boda što je više nego dobar plasman. Uz podršku svojih navijača očekuje se osma pobjeda u jesenjoj sezoni i još bolja pozicija na tabeli. Uprava kluba je odlučila da je na ovoj utakmici ulaz besplatan.

Uz Igman i ekipe Goražda i Čapljine ove jeseni postižu veoma dobre rezultate, i Goraždani i Čapljinci koji su na 2. i 3. mjestu očekuju osmu pobjedu u ovoj sezoni u domaćim susretima sa bihaćkim Jedinstvom i gradačačkom Zvijezdom.

Osmoplasirani Travnik (20 bodova) je domaćin ekipi Budućnosti iz Banovića koja je u zoni ispadanja (14 bodova). Ipak, to ne zanima previše Travničane koji će, kako se nadaju novom domaćom pobjedom povećati bodovni saldo za neizvjesnije proljeće.

Posljednja dva susreta domaćini Slaven iz Živinica i Radnik iz Hadžića su na dva posljednje mjesta, u Živinice stiže šestoplasirani TOŠK, 22 boda, a, u Hadžiće gračaničko Bratstvo koje je u zoni ispadanja. Na obje utakmice se očekuje veoma tvrda i neizvjesna utakmica do posljednjeg sučevog zvižduka.

U Živinicama je glavni “svirač” iskusni Ilija Živković iz Orašja, a u Hadžićima, Mostarac, Emir Spahalić

Prva liga FBiH, 14. kolo

Subota, 09. novembar u 13:30 sati,

Kakanj: FK Rudar – NK GOŠK , glavni sudija : Antoni Bandić (Grude) .
Travnik: NK Travnik – FK Budućnost , Jure Delić (Mostar) .
Konjic: FK Igman – NK Metalleghe BSI , Sanel Silić (Cazin) .
Goražde: FK Goražde – FK Jedinstvo, Muamer Kurić (Jajce) .
Orašje: HNK Orašje – FK Olimpik , Dragan Stojić (Mostar) .
Čapljina: HNK Čapljina – NK Zvijezda, Semir Sarajkić (Sarajevo) .
Živinice: NK Slaven – NK TOŠK , Ilija Živković (Orašje) .

Nedjelja, 10. novembar u 13:30 sati,

Hadžići: FK Radnik – NK Bratstvo , EmIr Spahalić (Mostar) .

Rezultati by SofaScore

fkolimpiknkgoškgabelaorasjerudar kakanj
KOMENTARI

KOMENTARI