Sport Centar

Protivnici – legende, mjesto – kultni teren: Tomo Brkić želi danas ponovo ispisati historiju bh. tenisa

Najbolji bosanskohercegovački teniser u dublu, Tomislav Brkić, danas će 'napasti' novo ispisivanje historije u duelu četvrtfinala Roland Garrosa.

Protivnici – legende, mjesto – kultni teren: Tomo Brkić želi danas ponovo ispisati historiju bh. tenisa

Najbolji bosanskohercegovački teniser u dublu, Tomislav Brkić, danas će ‘napasti’ novo ispisivanje historije u duelu četvrtfinala Roland Garrosa.

BiH nikada nije imala četvrtfinalistu na jednom Grand Slam turniru, a to je ove godine u dublu sa Nikolom Ćaćićem izborio Tomo Brkić.

No, teniseri iz BiH i Srbije se tu ne žele zaustaviti, iako je danas vrlo težak zadatak pred njima. Rivali u borbi za polufinale Roland Garrosa će biti šesti nositelji, Nicolas Mahut i Pierre – Hugues Herbert, domaće uzdanice.

U pitanju je proslavljena dubl kombinacija. Koliko je to jaka kombinacija, govori i činjenica da su osvojili sve Grand Slam turnire, uključujući i Roland Garros 2018. godine.

Primamljivo zvuči i podatak da će Brkić svoj današnji meč igrati na kultnom terenu Suzanne Lenglen, drugom po veličini u kompleksu Roland Garrosa. Meč počinje ne prije 13 sati, u zavisnosti od mečeva koji se igraju prije toga.

nikola cacicroland garrostomislav brkic
KOMENTARI

KOMENTARI

Obavijesti me o
avatar
wpDiscuz