Sport Centar

Prošle sezone igrale finale play-offa: Brojne košarkašice zbog dugova napustile KK Feniks

Nakon ulaska u najviši rang takmičenja, košarkašice Feniksa su uspjele ozboriti finale play-offa u kojem su poražene od Orlova, te tako osvojili vicešampionsku titulu.

Prošle sezone igrale finale play-offa: Brojne košarkašice zbog dugova napustile KK Feniks

Nakon ulaska u najviši rang takmičenja, košarkašice Feniksa su uspjele izboriti finale play-offa u kojem su poražene od Orlova, te tako osvojili vicešampionsku titulu.

S obzirom na to kakav su roster okupili u Banjoj Luci, način na koji su igrali i cjelokupni ambijent u i oko kluba, obećavalo je da se rađa još jedan klub u BiH koji će biti konkurentan u godinama koje dolaze. Međutim, čini se da je sve skupa bio preveliki zalogaj za ambicije čelnika kluba. Iz kluba je otišlo nekoliko košarkašica, a čini se da će od prethodne sezone rijetke košarkašice ostati u klubu, piše Sport1.

Glavni razlog za ovakvo stanje je teška finansijska situacija, a prema nekim navodima većina primanja košarkašicama nisu isplaćena pa je to bio povod da mnoge od njih potraže sreću na drugim destinacijama. U klubu su im obećana primanja i plate koje su zaslužili, a iako je prvenstvo završilo prije više od četiri mjeseca, ali isplate duga i dalje nema. Kako nam je potvrđeno većina košarkašica nije dobila primanja od januara, a svi pokušaju da se dogovore sa čelnicima kluba završili su obećanjima koja nisu ispunjena.

Na kraju su se odlučile da “dignu sidro”, a svoja primanja naplate tužbama na sudu. Što se tiče samog kadra klub su ranije napustile Danijela Popović, a sa njom i Sara Milanović. Potom su njihovim stopama krenule i Sonja Miljević, Bojana Stakić, Milica Ignjatić, Andrea Todorović i Dajana Milaković. Od prošle sezone nisu ostale ni Nikolina Džebo, koja se vratila u Play-Off Sarajevo, Tamara Kapor koja je završila karijeru, Nataša Šobot, Vanja Vasilić. Milica Inđić, Nikolina Babić i Patricija Bura, koje su stigle u klub također nisu ispoštovane za njihove dogovore, pa su krenule dalje.

Ako se pogledaju sva nabrojana imena postavlja se jasno pitanje. Da li će i kako u narednoj sezoni postojati KK Feniks i da li će uopšte biti konkurentan za bilo kakav rezultat?

zkkfeniks
KOMENTARI

KOMENTARI