Sport Centar

Proslavljeni borac ima posebnu poruku za Khabiba: Iako se nećemo boriti, tvoj potez je više od sporta

Proslavljeni kanadski borac Georges St-Pierre poslao je vrlo emotivnu poruku Khabibu Nurmagomedovu nakon završetka karijere pri omjeru 29:0.

Proslavljeni borac ima posebnu poruku za Khabiba: Iako se nećemo boriti, tvoj potez je više od sporta

Proslavljeni kanadski borac Georges St-Pierre poslao je vrlo emotivnu poruku Khabibu Nurmagomedovu nakon završetka karijere pri omjeru 29:0.

Možda je dio fanova očekivao da će Khabib Nurmagomedov (29-0) u subotu prozvati legendarnog Georgesa St-Pierrea, ali umjesto toga na Otoku Yas pala je objava prekida karijere.

A koliko poštuje Khabibovu odluku, pokazao je i sam St-Pierre koji je o novonastaloj situaciju progovorio u razgovoru s ESPN-om.

“Bio sam iznenađen. Nisam to očekivao. Mislio sam, a i svi su mediji pričali da on želi doći do 30-0. No, to je njegov izbor. Kakav je to samo bio sjajan način za završetak karijere. Ostavio je nevjerojatno nasljeđe. Jedan je od najboljih – možda i najbolji koji su se ovime bavili”, rekao je slavni Kanađanin.

Iako je GSP i sam nekoliko puta priznao da bi možda izašao iz mirovine za jedan takav ‘superfight’, danas je sretan zbog Khabiba i nema ga apsolutno nikakvu namjeru mamiti u Octagon.

“To se nije dogodilo, a ja sam sretan s trenutnom situacijom. Khabib je sada nepobjediv. Neporažen je i bila je to jedna savršena karijera. O njemu ne možemo ništa loše reći. Savršena karijera, 29-0 i umirovio se dok je na vrhu i to s najboljom izvedbom u karijeri. Što više poželjeti? Bilo je to nevjerojatno. Savršena borba u savršenoj karijeri”, nahvalio je Khabiba pa nastavio:

“Možda bih to u normalnim okolnostima i napravio (tražio ga da ostane aktivan za još tu jednu borbu, op.a.), ali u ovakvim okolnostima to ne bih nikada tražio. On prolazi kroz teško razdoblje i treba mu vremena za oplakivanje. Jako poštujem Khabiba, a ovo čime se bavimo je sport. Ovo je i puno više od sporta, ovo prelazi na onu ljudsku stranu priče i samo želim sve najbolje njemu i njegovoj obitelji.”

Imao bivši UFC-ov prvak u velter i srednjoj kategoriji i jedan savjet za svog nesuđenog protivnika:

“Slijedi svoje srce. Slijedi ono što te čini sretnim i što čini sretnima ljude koje voliš. Bez pritiska. Donesi pravu odluku u pravo vrijeme i mogućnosti su za tebe neograničene. Možeš raditi što god želiš. Čestitam ti. Kakva sjajna karijera”, poručio je legendarni GSP, a prenosi Fight Site.

georges st pierrekhabib nurmagomedov
KOMENTARI

KOMENTARI