Sport Centar

Prosinečki: Pozvali smo one koji mogu igrati, nadamo se da će biti sve u redu sa Kolašincem

Selektor Robert Prosinečki danas je objavio spisak reprezentativaca na koje računa u predstojećim mečevima protiv Lihtenštajna i Armenije.

Prosinečki: Pozvali smo one koji mogu igrati, nadamo se da će biti sve u redu sa Kolašincem

Selektor Robert Prosinečki danas je objavio spisak reprezentativaca na koje računa u predstojećim mečevima protiv Lihtenštajna i Armenije.

Na spisku je nekoliko novih imena, ali i povratnika u selekciju. U odnosu na prethodno okupljanje, tu su sada Marko Mihojević, Irfan Hadžić, Zoran Kvržić i Adnan Kovačević.

“Mihojevića znam iz meča protiv SAD-a, sada igra u Njemačkoj jako dobro. Stoper koji je na spisku jer imamo dosta problema tu, Šunjić se jučer povrijedio i ne znam da li će biti spreman. Zukanović je tek počeo igrati, imao je promjenu tima. Pozvali smo one koji mogu igrati. Adnan Kovačević je dugo standardan tamo u Poljskoj. Kvržić je igrao i ranije, može igrati više pozicija. Hadžić je pokazao kvalitete, zna igrati, Akhisar je dobar klub i bolja liga za njega. Vidjet ćemo s njim šta će biti i to su te novine”.

Pojasnio je i poziv lijevom beku Arsenala:

“Kolašinac se vratio, igrao je zadnju utakmicu, i drago mi je zbog toga. Nadamo se da će biti sve u redu, Savez će vidjeti za ove stvari koje su mu se dogodile u posljednje vrijeme van terena“.

Pomenuo je i zbivanja u vezi kapitena Zmajeva:

“I da nije završio svoju transfer sagu, Džeko je naš kapiten i najbolji ikada. Bilo nam je važno da dođe sa završenim transferom i da je sretan gore, kako ne bi morao ići”.

Zatim je Prosinečki govorio o stanju u našoj kvalifikacionoj grupi:

“Armenija je dobila Grčku, daju znakove da nisu loši. Ne smijemo razmišljati o nečemu drugom, osim o šest bodova. Puno će odlučivati utakmice Finske i Grčke. Gledamo šta ćemo mi napraviti, o Lihtenštajnu ne razmišljam osim o tri boda, kao i Armeniji. Najveći kiks smo napravili u Finskoj, a u Italiji smo bili odlični. Možemo sa svima igrati i idemo na pobjede. Pritisak je uvijek tu, uvijek ima pritisak. Pjanić i Bešić su iskusni, navikli na pritisak i mora ga biti. Nemamo prava na kiks, vjerujem da oni to mogu. U fudbalu je sve moguće, posebno jer je deveti mjesec. Nadam se da neće biti povreda, memisevic je povrijeđen. To su igrači koji imaju kvalitet da mogu igrati i pod pritiskom”.

Također je dodao:

“U narednim utakmicama želim da popravimo samopouzdanje. Ne znam kako neko može biti bez motivacije igrajući za reprezentaciju. Ni u jednom aspektu nismo bili kako treba u Finskoj, možemo i moramo više. Motivacije ima jer sada nemamo nazad. Posebno dvije utakmice koje slijede”.

Okupljanje reprezentativaca planirano je 2. septembra u Zenici.

KVALIFIKACIJE ZA EP

kvalifikacije za euro 2020robert prosinecki
KOMENTARI

KOMENTARI