Sport Centar

Prosinečki iz Londona za SC: Spisak sutra dostavljam u NSBiH, brine me povreda Duljevića

Robert Prosinečki nalazi se u Londonu. No, razlog nije eventualni susret sa Arsenalovim rekovalescentom Seadom Kolašincem, već učešće na FIFA-inoj gala večeri.

Prosinečki iz Londona za SC: Spisak sutra dostavljam u NSBiH, brine me povreda Duljevića

Robert Prosinečki nalazi se u Londonu. No, razlog nije eventualni susret sa Arsenalovim rekovalescentom Seadom Kolašincem, već učešće na FIFA-inoj gala večeri.

Kao selektor Zmajeva, popularni Žuti je učestvovao u izboru za najboljeg svjetskog nogometaša. Podsjećamo, u opciji su tri imena: Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah. Naravno da nismo upitali kome je Prosinečki podario svoj glas, nije to baš ni lijep manir pred samo proglašenje (večeras u Royal Festival Hallu), ali možemo pretpostaviti…

“Zaista je sve sjajno organizirano ovdje. Družim se sa ostalim selektorima, razmjenujemo iskustva. Jučer smo Darko Ljubojević i ja uživali u sjajnom panelu sa Didierom Deschampsom, moram priznati da se zaista ima šta čuti. Vjerujem da će i večeras sve biti sjajno”, ističe Prosinečki u razgovoru za SCsport.ba.

Ipak, između londonskog glamura i polemike o najboljem fudbaleru planete, radije smo odabrali razmijeniti par rečenica o – reprezentaciji BiH. Sve je bliže prijateljska utakmica sa Turskom u Rizeu (11. oktobra), kao i susret protiv Sjeverne Irske na Grbavici (15. oktobar) u sklopu Lige nacija. Svjestan je i selektor da vremena nema napretek te je samom sebi već dao zadatak da sastavi spisak reprezentativaca za pomenute okršaje.

“Spisak ću sutra poslati u Nogometni savez BiH. Znam šta vas zanima, ali moram naglasiti da neće biti puno novih imena. Zadovoljan sam onime što je aktuelni kadar naše reprezentacije dosad pokazao, nema potrebe da previše mijenjam sastav koji pobjeđuje, pogotovo jer imamo odličnu atmosferu”, govori Žuti.

Postoje razlozi za zadovoljstvo, ali i za brigu, naglašava selektor Zmajeva.

“Čuo sam se sa Bičom (Ermin Bičakčić, op. a.), drago mi je da se oporavio od povrede, igrao je prije nekoliko dana protiv Borussije. Trebao bi biti spreman i Vranješ. Brine me malo Duljević, izašao je zbog povrede na poluvremenu utakmice njegovog Dynama protiv Darmstadta. U kontaktu smo, pratit ćemo stanje. Kolašinac? I dalje nisam siguran da li će biti potpuno spreman do utakmica reprezentacije, ipak je puno bio van terena. Dva mjeseca bez fudbala nije malo, ostavi to traga”, potcrtava Prosinečki.

Na pitanje o igračima iz Premijer lige BiH koji bi se mogli naći u njegovom fokusu, selektor ne želi trošiti previše riječi:

“Ja sam jedan od selektora koji je davao najviše prilike nogometašima iz domaće lige. Drago mi je i da nisam pogriješio što sam ih uvrštavao u reprezentaciju, većina njih se prodala u dobre klubove na početku nove sezone. Da li će biti još igrača iz PLBiH u selekciji? Ne znam šta nosi budućnost, svakako ćemo pratiti šta se dešava, sve je moguće”, zaključuje Robert Prosinečki svoj londonski raport za SCsport.ba.

ermin bicakcicfudbalska reprezentacija bihharis duljevicrobert prosinecki
KOMENTARI

KOMENTARI

Solomon
Gost

U mjesto Duljevica uvrsti Hajrovica i tacka, iste skoro pozicije mogu igrati.

wpDiscuz