Sport Centar

Prosinečki: Begović je ponovo blizu reprezentacije, imamo problema s tri igrača

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije BiH, objavio je danas spisak igrača na koje će računati u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Italije i Lihtenštajna.

Prosinečki: Begović je ponovo blizu reprezentacije, imamo problema s tri igrača

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije BiH, objavio je danas spisak igrača na koje će računati u posljednje dvije utakmice kvalifikacija za EURO 2020 protiv Italije i Lihtenštajna.

Selektor se ovoga puta odlučio na spisak uvrstiti i dvojicu igrača koji do sada nisu dobijali priliku, a to su Haris Hajradinović iz Kasimpase i Luka Menalo iz ljubljanske Olimpije, prenosi Anadolu Agency (AA).

Imali smo nekih problema, ima ih još, ali se nadam da će do utakmica biti svi zdravi. Imamo problema sa Gojakom, kao i sa Pjanićem, mada svi kažu da će biti dobro do te utakmice. Kolašinac sinoć je izašao, ima malih problema, iako je rekao da će biti u redu. Šunjić je počeo trenirati sa ekipom i trebao bi igrati ovaj tjedan“, kazao je Prosinečki i dodao:

“Spremaćemo se za baraž. Daćemo priliku nekim igračima, ali protiv Italije će igrati oni o kojima razmišljamo i za baraž. Poslije ide Lihtenštajn gdje će dobiti priliku svi. Protiv Italije će biti dobar trening, moramo dati sve od sebe da se odigra dobra utakmica. Vjerujem da će biti odlična utakmica, jer i mi i Italijani igramo dobro. Normalno je da se spremamo za ono poslije toga u trećem mjesecu, ali ima dosta vremena do tada.“

Dodao je da za igrače kojih nema na ovom spisku, a ranije su bili standardni reprezentativci, to ne znači da u budućnosti ponovo neće biti u državnom timu. Jednostavno, po selektoru, trenutno nisu u formi kako bi našli svoje mjesto među 25 igrača.

“Ne znači da ih neću više zvati. Zukanović ne igra u svom klubu, Bajić također ne igra u prvenstvu. Dolaskom Džeke smo odlučili da ih ovaj put ne zovemo. Krunić je na spisku, ali ne igra u Milanu pa se nadamo da će otići na posudbu. On je igrač koji nam može puno donijeti. Lončar je mlad igrač, igra dobro, ali smo se odlučili za druge igrače. Zvali smo i Bešića koji je bio jedan od najboljih u Ligi nacija. Nadam se da će proigrati u Sheffieldu jer puno znači za našu ekipu. Todorović je igrao za Slobodu kad sam ga zvao, zvao sam ga i kad nije igrao za Salzburg jer ima brzinu, ali na posudbi u Kielu ne igra, to je problem. O Miloševiću smo razmišljali uz Menala, Duljević je počeo igrati i oni bi mogli napraviti pomak za reprezentaciju”, rekao je selektor.

Kazao je i da Asmir Begović, nekada prvi golman bh. tima, ponovo je blizu da uđe u konkurenciju za buduće utakmice, jer redovno brani u Qarabag.

“Razmišljam o Begoviću, ponovo brani nakon Bournemoutha. Nastupa za Qarabag, bit će prostora za njega”.

Ponovio je da u ovom trenutku igrači iz Premijer lige BiH ne mogu igrati za reprezentaciju, jer oni koji igraju u drugim zemljama su bolji.

Po mom viđenju u ovom trenutku, osim par igrača koji igraju za U21, mislim da ne mogu igrati u velikim utakmicama kao što su ove kvalifikacije“, pojasnio je Prosinečki odluku da na spisku ne bude igrača iz Premijer lige BiH.

O željama u vezi protvnika u baražu je istakao:

“Želja imamo. Sjevernu Irsku, Vels, Slovačku…Vidjet ćemo. U Zenici možemo dobiti bilo koga”.

KVALIFIKACIJE ZA EP

robert prosinecki
KOMENTARI

KOMENTARI