Sport Centar

Problemi u hrvatskom klubu zbog finansija: Bh. fudbaler i ostatak ekipe odbili trenirati

Zbog kašnjenja u isplati njihovih financijskih potraživanja, igrači hrvatskog Šibenika su preskočili trening u utorak zakazan za 15 sati, želeći vlasnicima kluba poručiti i na taj način da je njihovo strpljenje - isteklo.

Problemi u hrvatskom klubu zbog finansija: Bh. fudbaler i ostatak ekipe odbili trenirati

Zbog kašnjenja u isplati njihovih financijskih potraživanja, igrači hrvatskog Šibenika su preskočili trening u utorak zakazan za 15 sati, želeći vlasnicima kluba poručiti i na taj način da je njihovo strpljenje – isteklo.

Podsjetimo, Šibenik je i prodan zbog finansijskih problema, te nemogućnosti grada kao vlasnika da ga finansira iz svog proračuna u Prvoj HNL.

Komentar na to je dao Francisco Cardona, jedan od dvojice suvlasnika kluba iz Kolumbije, koji živi na relaciji Rim – Kolumbija s povremenim dolascima u Šibenik.

“Još nisam čuo za štrajk igrača, provjerit ću, ali ako su se igrači odlučili na taj potez, to je njihova odluka”, rekao je Cardona za zagrebačke Sportske novosti, koji je istakao da će sve biti uskoro riješeno:

“Istina je da smo u određenom zaostatku s našim pokrivanjem prispjelih obaveza, ali to ćemo riješiti do kraja tjedna. Ništa nije zabrinjavajuće”.

U redovima Šibenika je i bosanskohercegovački fudbaler Josip Kvesić, koji je ove sezone odigrao deset utakmica u najvišem rangu hrvatskog fudbala, a upisao je i jedan nastup u Kupu Hrvatske.

1. hnlhnksibenikjosip kvesic
KOMENTARI