Sport Centar

Pripreme za Ligu prvaka: SFK 2000 Sarajevo predstavio četiri nove igračice

Pripreme za Ligu prvaka: SFK 2000 Sarajevo predstavio četiri nove igračice

Šampionke Bosne i Hercegovine u fudbalu započele su prije nekoliko dana pripreme za novu takmičarsku sezonu. Prethodno, tim je obavio potrebna COVID-19 testiranja u skladu s preporukama nadležnih službi.

Na treninzima SFK 2000 Sarajevo pojavile su se četiri nove igračice, koje predstavljaju pojačanja za tim trenerice Samire Hurem, uoči domaćih takmičenja i nastupa Kluba u UEFA Ligi prvaka. Bordo-bijeli kolektiv pozdravio je tri povratnice u svoje redove, Amelu Kršo, Miu Kuljanin i Nikolinu Dijaković, te Đulu Velagić.

“Vratila sam se u Klub u kojem je sve počelo u vezi moje fudbalske karijere. Za SFK 2000 Sarajevo me vežu lijepe uspomene i želim biti blizu svoje porodice. Prije nekoliko dana sam dobila diplomu kondicionog trenera i moj cilj jeste da radim u svojoj struci. SFK 2000 Sarajevo kao odgovoran Klub mi daje u tom segmentu mogućnost za daljnje napredovanje i usavršavanje”, rekla je Amela Kršo, povratnica u SFK 2000 Sarajevo, koja je prethodno nastupala za Eminu iz Mostara.

“Ovaj Klub ima zdrave temelje, jasnu viziju, čvrstu organizaciju i svi smo usmjereni ka ciljevima Kluba. Moja očekivanja su zaista velika. Naravno, očekujem kontinuitet kada je u pitanju domaće prvenstvo i nadam se iskoraku u UEFA Ligi prvaka za žene”, dodaje Kršo.

“Kada sam napuštala SFK 2000 Sarajevo nisam ni slutila da ću osjećati toliku bol i žaljenje, a prvenstveno nedostatak onog dobrog i kvalitetnog što čini ovaj zdrav kolektiv. Vratila sam se u SFK 2000 Sarajevo s više samopouzdanja i vjere u sebe, da hoću i mogu pružiti najbolji fudbal do sada. Kao prava porodica, SFK 2000 Sarajevo me dočekao raširenih ruku. Neizmjerno sam zahvalna na podršci i ljubavi”, rekla je Mia Kuljanin, fudbalerka koja iz redova Iskre dolazi u SFK 2000 Sarajevo.

“Radujem se povratku u SFK 2000 Sarajevo. Želim igrati za ovaj Klub, koji igračicama pruža najbolje uvjete za rad, a svakako je riječ o najboljem Klubu u državi. Dati ću sve od sebe i nadam se da ću svojim igrama doprinijeti razvoju Kluba”, izjavila je Nikolina Dijaković. Ona je također, u prošloj sezoni nastupala za tim iz Bugojna.

“Veliko mi je zadovoljstvo što sam postala članica najtrofejnijeg Kluba u državi. Krenuli smo s treninzima prije nekoliko dana i jedva čekam prve utakmice. Atmosfera u timu je odlična i motivirana sam da naporno radim, napredujem i napravim svoj doprinos u uspjesima SFK 2000 Sarajevo”, rekla je Đula Velagić, bivša fudbalerka Emine.

Sve četiri igračice nastupaju za “A” reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te su boravile na posljednjem okupljanju državnog tima u Zenici, sredinom mjeseca jula.

Iz redova višestrukih šampionski BiH poželjeli su dobrodošlicu novim igračima, uz želje da pružaju uspješne partije u dresu ovog Kluba.

amela krsodjula velagicmia kuljaninnikolina dijakovicsfk 2000 sarajevo
KOMENTARI

KOMENTARI