Sport Centar

Pripreme Veleža kreću u ponedjeljak: Očekuje se još novih imena, Fajić na izlaznim vratima

Dio igrača koji su imali manju minutažu u posljednjoj sezoni Rođenih, uz par onih koji su na probi, već odrađuje lagane treninge, ali će službeno će ekipa Veleža s pripremama krenuti u ponedeljak.

Pripreme Veleža kreću u ponedjeljak: Očekuje se još novih imena, Fajić na izlaznim vratima

Dio igrača koji su imali manju minutažu u posljednjoj sezoni Rođenih, uz par onih koji su na probi, već odrađuje lagane treninge, ali će službeno će ekipa Veleža s pripremama krenuti u ponedjeljak.

Kako sada stvari stoje, bez obzira na visoke temperature, ekipa neće previše vremena biti van Mostara. Mogući je odlazak na neku od planina, možda u Fojnicu, ali tek toliko kako bi se igrači koji su stigli i koji bi trebal,i ili mogli u među vremenu stići, upoznali s ostalim saigračima.

Najveći dio priprema ipak će biti odrađen u Mostaru, gdje će se vrlo vjerovatno raditi i trenirati u kasnijim satima pod svjetlima reflektora na pomoćnom terenu. Dva nova igrača su tu, prema neslužbenim informacijama brojka novih bi do početka sezone mogla porasti za najmanje još dva ili tri igrača, piše mostarski Dnevni list.

Muharem Čivić je uskočio na poziciju lijevog beka, Dino Hasanović je veznjak, a moguća nova imena bi smo mogli očekivati u zadnjoj liniji ili napadu. Poznato je kako se zadnja linija najviše mijenjala tokom sezone, posebno u proljetnom dijelu i sigurno ne bi bilo neočekivano kada bi se na poziciji stopera pojavilo nove ime, baš kao i u fazi napada, jer su šanse za ostanak Nusmira Fajića skoro minimalne.

Jednako tako ostaje otvoreno pitanje broja stranaca koji su i dalje tu. Na kraju prošle sezone ih je bilo sedam, pa će biti jako zanimljivo vidjeti hoće li klub ostati na toj brojci, ili će se ipak brojka reducirati s obzirom da pravo nastupa imaju četvorica.

dino hasanovicfkvelezmuharem čivićnusmir fajic
KOMENTARI

KOMENTARI