Sport Centar

Prijedlog na razmatranju: UEFA razmišlja o oduzimanju finala Lige prvaka Istanbulu

Dopredsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michele Uva potvrdio je u utorak da će krovna kuća europskog nogometa razmotriti prijedloge da se finalna utakmica Lige prvaka 2020. godine premjesti iz Istanbula, ali i dodao kako ta organizacija "Ne može zamijeniti Ujedinjene narode."

Prijedlog na razmatranju: UEFA razmišlja o oduzimanju finala Lige prvaka Istanbulu

Dopredsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michele Uva potvrdio je u utorak da će krovna kuća europskog nogometa razmotriti prijedloge da se finalna utakmica Lige prvaka 2020. godine premjesti iz Istanbula, ali i dodao kako ta organizacija “Ne može zamijeniti Ujedinjene narode.”

Brojni pozivi stigli su u UEFA-u nakon što je Turska pokrenula ofenzivu protiv Kurda u Siriji, a turski nogometaši vojničkim pozdravom proslavili golove u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. godine.

“Mi ćemo poštovati autonomiju i nezavisnost sporta, ali sigurno je da ne možemo zamijeniti Ujedinjene narode, Europsku uniju, države, veleposlanike i druge političke institucije,” poručio je Uva dodavši: “UEFA donosi odluke u suradnji s Izvršnim odborom i predsjednikom.”

I prije posljednjih incidenata bilo je poziva da se Istanbulu oduzme finale Lige prvaka zbog sigurnosnih razloga, prenosi Hina.

Finale Lige prvaka 2020. godine trebalo bi se igrati na istanbulskom Ataturk olimpijskom stadionu koji prima 76.000 gledatelja. Ovaj stadion je bio domaćin i Lige prvaka 2005. kada je Liverpool nadoknadio zaostatak od 3-0 s poluvremena i nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio Milan.

LIGA PRVAKA

instanbulliga prvakauefa
KOMENTARI

KOMENTARI

Dado
Gost
Krovna kuca KRSTASKE nogometne federacije..bolje tako reci..KRSTASKA UNIJA ane Evropska..Evropa polahko ali sigurno pocinje da lici na Izrael pos vemu-teror, ubistva neduznih, odgovaraju im samo oni azlinati koji napadaju”svoje” a ako slucajno stanu u odbranu Islama ili domovine, odmah nisu njima po volji. A kad neka od drzava optuzi nekog NJIHOVOG diplomatu za neku aferu, odmah je u pitanju”nesporazum”, terorizam i slicne gluposti..serem im se vise na njihovu krstokratiju koju anzivaju”demokratijom” jer to ne postoji kod nji!Onakva velesila Turska, ali 55 godina joj ne daju u KRSCANSKU UNIJU, i TREBA Turska da s eokrene Rsujiji i Kini.Mora Erdogan samo da… Čitaj više »
wpDiscuz