Sport Centar

Prije nekoliko sezona bio senzacija Serije A, a onda nestao: Poljak se vratio u Italiju

Krzysztof Piatek je fudbaler koji je prije nekoliko sezona bio najveća senzacija italijanske Serije A, gdje su svi velikani ludjeli za njim. Potom je "nestao", a sad se vratio u Italiju i postao igrač Fiorentine!

Prije nekoliko sezona bio senzacija Serije A, a onda nestao: Poljak se vratio u Italiju

Krzysztof Piatek je fudbaler koji je prije nekoliko sezona bio najveća senzacija italijanske Serije A, gdje su svi velikani ludjeli za njim. Potom je “nestao”, a sad se vratio u Italiju i postao igrač Fiorentine!

Briljirao je Poljak u dresu Genove i u sezoni 2018/19 dao 13 golova na 19 mečeva Serije A, te je uslijedio transfer od 35 miliona eura u Milan.

Tamo je solidno počeo, ali epizoda je završena neslavno i potom je potpuno nestao. Prešao je u Herthu za 24 miliona, a tamo se baš nije proslavio i postao je zaboravljen kod većine ljubitelja fudbala.

Ove sezone nije ni igrao redovno za berlinsku Staru damu, a sad je došlo vrijeme za povratak u Italiju. Piatek je danas stigao u Fiorentinu i u nastavku sezone će nositi dres ovog kluba.

U pitanju je šestomjesečna posudba, a na ljeto će Fiorentina imati pravo otkupa Piatekovog ugovora od Herthe za 16 miliona eura.

fiorentinaherthakrzysztof piatek
KOMENTARI