Sport Centar

Prijatelji i saradnici se opraštaju od Edhema Sirče: Legende nikad ne umiru

Povodom smrti legendarnog rukometnog asa Edhema Sirče, oglasio se njegov bivši klub, Bosna iz Visokog.

Prijatelji i saradnici se opraštaju od Edhema Sirče:  Legende nikad ne umiru

Povodom smrti legendarnog rukometnog asa Edhema Sirče, oglasio se njegov bivši klub, Bosna iz Visokog.

Na zvaničnoj stranici visočkog kolektiva objavljeno je sljedeće:

“U Visokom je danas preminuo legendarni rukometaš i trener našeg kluba Edhem Sirčo. Ova vijest je izazvala šok i nevjericu za sve Visočane, sve članove kluba, sve ljubitelje rukometa u Bosni i Hercegovini, ali i šire. Edhem Sirčo je bio i ostao legenda svog kluba, čovjek koji je donio toliko radosti Bosni i kao igrač i kao trener. Bio je dio zlatnih i šampionskih generacija Bosne. Edhem Sirčo će živjeti uvijek s nama, jer legende nikad ne umiru! Edo nikada te nećemo zaboraviti!!

Porodici i prijateljimo želimo iskreno saučešće!

Detalji o dženazi i ukopu bit će naknadno objavljeni.”

Također, Rukometni klub Vogošća, u kojem je do smrti Sirčo obavljao funkciju šefa stručnog štaba, je objavio:

“Obavještavamo javnost da je naš trener Edhem Sirčo danas preselio na bolji svijet. Šokirani smo i u nevjerici. Dragi naš Edo, nemamo riječi da objasnimo koliko smo tužni tvojim preranim odlaskom. Hvala ti na svemu! Bio si član naše velike porodice, uvijek nasmijan i veseo. Porodici želimo puno sabura u ovim teškim trenucima. Rahmet ti duši dobri prijatelju. Uvijek ćeš biti i ostati u našim srcima. Čuvat ćemo te od zaborava”.

Povodom smrti bivšeg reprezentativca BiH i rukometnog stručnjaka, oglasili su se i mnogi drugi sportski klubovi, zatim prijatelji, bivše kolege i saigrači, izražavajući žalost zbog odlaska velikana Edhema Sirče.

edhem sircorkbosnavisokorkvogosca
KOMENTARI

KOMENTARI