Sport Centar

Prihvaćeno pravno mišljenje Komisije: Krupa će naredne sezone nastupati u Prvoj ligi RS

Krupa će u takmičarskoj sezoni 2021/22 definitivno igrati u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

Prihvaćeno pravno mišljenje Komisije: Krupa će naredne sezone nastupati u Prvoj ligi RS

Krupa će u takmičarskoj sezoni 2021/22 definitivno igrati u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske.

Ovog petka je u Banjoj Luci održana sjednica Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza RS, na kojem je razmatrana situacija nastala istupanjem kluba iz kanjona Vrbasa iz premijerligaškog karavana, piše Mondo.

Bilo je, naime, nejasno da li će se nekadašnji finalista Kupa BiH eventualno naći u najnižem rangu, Područnoj ligi Banjoj Luka, ili samo u jednom rangu ispod premijerligaškog. Danas su, međutim, sve dileme razriješene, pa će se Krupa takmičiti u najjačem takmičenju pod okriljem FSRS.

Odbor za hitna pitanja FSRS prihvatio je, kako je saopšteno iz Saveza, pravno mišljenje Komisije za propise koje potpisuje predsjednik Igor Ostojić.

“Poštovani, zatražili ste da vam u skladu sa odredbom člana 28, stav b), alineja 6 Pravilnika o radu Izvršnog odbora i pravnih tijela FSRS dostavimo pravni savjet u vezi sa statusom Fudbalskog kluba Krupa u smislu da li gubitkom licence klub zauzima mjesto u Prvoj ligi Republike Srpske ili ide u najniži rang takmičenja.

U prilog vašeg dopisa ovom organu dostavili ste sljedeću dokumentaciju:

  • Obavještenje o značajnim promenama od 14. jula 2021. godine,
  • Izjava o jednostranom raskidu ugovora od 14. juna 2021. godine i
  • Odluku Prvostepene komisije za licenciranje Fudbalskog saveza BiH od 15. juna 2021. godine.

Nakon uvida u dostavljenu dokumentaciju, Komisija za propise FSRS, u skladu sa ovlašćenjima koja proizilaze iz sadržine odredbe člana 28, stav b), alineja 6 Pravilnika o radu Izvršnog odbora i pravnih tijela FSRS, daje sljedeći pravni savjet:

Nakon uvida u cjeokupnu dokumentaciju mišljenja smo da FK Krupa iz Krupe na Vrbasu, nakon gubitka licence, zauzima mjesto, to jest nastavlja sa takmičenjem u Prvoj ligi FS RS”, navedeno je u mišljenju Pravne komisije.

Ekipa Krupe je prije nekoliko dana počela sa pripremama za predstojeću sezonu. Kompletan pripremni period bit će obavljen u Krupi na Vrbasu, a za sada su dogovorene četiri kontrolne utakmice.

fkkrupafudbalski savez rs
KOMENTARI