Sport Centar

Preokret u Francuskoj: Macron sada želi da se Ligue 1 ipak nastavi i to sa publikom na tribinama

Francuska Ligue 1 jedina je od svih "liga petice" koja je otkazana zbog pandemije korona virusa.

Preokret u Francuskoj: Macron sada želi da se Ligue 1 ipak nastavi i to sa publikom na tribinama

Francuska Ligue 1 jedina je od svih “liga petice” koja je otkazana zbog pandemije korona virusa.

Bundesliga se nastavila u drugoj polovini maja, La Liga je nastavljena sinoć derbijem Andaluzije, dok će se u drugoj polovini juna na teren vratiti i elitni italijanski klubovi.

Shodno tome, Francuzi su svjesni da je prvobitna odluka bila preuranjena – i sada razmatraju mogućnost kako da prekinutu sezonu ipak završe na terenu!

Naime, prvi čovjek francuskog fudbala Noel le Graet rekao je za list L'Equipe da se lično predsjednik države Emmanuel Macron založio da se Liga 1 nastavi i završi na terenu, kao i gore navedene lige – s tim što bi se Francuzi upustili u završetak sezone sa gledaocima!

“Predsjednik je svjestan šta se dešava u svijetu. Želi da se fudbal vrati što prije i sa gledaocima, ukoliko je to moguće. U narednim danima obaviće niz razgovora sa medicinskim ekspertima po pitanju trenutne situacije.

Kraj Ligue 1 proglašen je u aprilu, a šampionom je proglašen PSG, s obzirom da je pri utrđivanju konačnog plasmana u obzir uzeta tabela u trenutku prekida prvenstva.

Shodno tome, bez Evrope je prvi put u ovom milenijumu ostao Lyon, dok su iz elite ispali Amiens i Toulouse.

Pomenuta tri kluba podnijela su žalbu francuskom Vrhovnom sudu, koji je odbio nekadašnjeg šampiona Lyona, ali u isto vrijeme suspendovao odluku o ispadanju.

emmanuel macronligue 1noel le graet
KOMENTARI