Sport Centar

Premijer liga BiH u streljaštvu: Strijelcima SK Sarajevo devet titula i državni rekord

Jučer je u Sarajevu u streljani Zetra održano I kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za seniorske i juniorske kategorije u gađanju zračnim oružjem.

Premijer liga BiH u streljaštvu: Strijelcima SK Sarajevo devet titula i državni rekord

Jučer je u Sarajevu u streljani Zetra održano I kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za seniorske i juniorske kategorije u gađanju zračnim oružjem.

Ubjedljivi su bili takmičari Streljačkog kluba Sarajevo koji su osvojili devet titula u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, a seniorska ekipa SK Sarajevo u sastavu Segmedina Bjelošević, Samra Ivazović i Aida Arnautović je postavila Novi državni rekord sa pogođenih 1853,5 krugova, što je za skoro deset krugova više od starog rekorda kojeg su ranije držale.

Organizator takmičenja je bio Streljački klub Sarajevo.

Rezultati:

U ekipnoj konkurenciji kod seniora puškom pobijedila je ekipa SK Sarajevo sa pogođenih 1852,9 krugova ispred SK Geofon iz Teslića koji su imali 1787,2 kruga, te takmičara SK Visoko koji su pogodili 1770,4 kruga.

U pojedinačnoj konkurenciji sva tri prva mjesta osvojili su takmičari SK Sarajevo. Najuspješniji je bio Nedžad Džanković sa 621,2 kruga, zatim Nedžad Fazlija sa 617,2 kruga i Nikola Ćorić sa 614,5 krugova.

Kod seniorki puškom ekipno SK Sarajevo je pobijedilo sa Novim državnim rekordom od 1853,5 krugova, ispred takmičarki SK Geofon koje su imale 1803,2 kruga i takmičarski SK Tešanj koje su imale 1775,8 krugova.

Pojedinačno najabolja je bila Segmedina Bjelošević ispred klupskih kolegica Samre Ivazović i Aide Arnautović. Segmedina je imala 618,6 krugova, Samra 618,3 kruga, a Aida 616,6 krugova.

U gađanju zračnim pištoljem ekipno najmanje oscilacija su imali takmičari SK Sarajevo pa su sa pogođenih 1646 krugova osvojili prvo mjesto ispred takmičara SK Geofon koji su imali 1633 kruga, te takmičara SK Leotar iz Trebinja koji su imali 1612 krugova.

Pojedinačno prvo mjesto je osvojio Predrag Rakić iz SK TRB Bijeljina sa pogođenih 562 kruga. Drugi je bio Jovičić Nikola SK Geofon koji je imao 561 krug, a treće mjesto je osvojio Siniša Petković SK TRB sa 557 krugova.

U juniorkim kategorijama opet su bili najuspješniji takmičari SK Sarajevo.

Ekipa juniorki SK Sarajevo je sa pogođenih 1823,6 krugova pobijedila takmičarke SK Geofon koje su imale 1803,2 kruga, dok su takmičarke SK Tešanj osvojile 1775,8 krugova.

Pojedinačno prvo mjesto je osvojila takmičarka SK Sarajevo Aida Arnatović sa 616,6 krugova, ispred klupske kolegice Aje Basarić koja je imala 612,2 kruga. Treće mjesto je osvojila Slavica Petrović iz SK Geofon sa pogođenih 607,9 krugova

U juniorskoj konkurenciji u gađanju zračnom puškom najbolji su bili takmičari SK Sarajevo sa pogođenih 1766,6 krugova, ispred takmičara SK Geofon koji su osvojili drugo mjesto sa 1744,4 kruga i takmičara SK Visoko koji su imali 1718,4 pogođena kruga.

Najuspješniji je bio Nikola Ćorić iz SK Sarajevo koji je pogodio 614,5 krugova. Drugo mjesto je osvojio Mihajlo Tešić iz SK Geofon koji je imao 607,6 krugova i Saše Dragušina iz SK Geofon koji je imao 595,5 krugova.

U disciplini juniori pištolj održalo se takmičenje samo u pojedinačnoj konkurenciji, a najuspejšniji je bio Ivan Slijepčević iz SK Mladost Gacko sa 555 krugova. Drugo mjesto je osvojio Miroslav Petrović SK Geofon sa 541 krugom, a treće mjesto pripalo je Pavlu Merčepu SK Leotar sa 538 krugova.

Na I kolu Premije lige učestvovalo je 16 klubova sa 120 strijelaca i preko 200 nastupa što je do sada rekordan broj. Posebno raduje nastup puno mladih strijelaca koji su postigli zapažene rezultate, te uključivanje novih klubova u sistem takmičenja. U odličnim uslovima koje pruža streljana ZETRA postavljen je jedan državni rekord i nekoliko ličnih rekorda. Ovo kolo Lige je ujedno i prvo izborno takmičenje za Streljačku reprezentaciju BiH koju očekuje nastup na Evropskom prvenstvu u Osijeku u maju mjesecu – reko nam je Nedžad Fazlija trener SK Sarajevo nakon završetka takmičenja.

premijer liga bih u streljastvu
KOMENTARI

KOMENTARI