Sport Centar

Premijer KS Elmedin Konaković upriličio prijem za juniorskog prvaka Evrope, Sadina Hadžajliju

Premijer KS Elmedin Konaković danas je upriličio prijem za Sadina Hadžajliju, osvajača zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u kickboxu za juniore koje je održano u Skoplju u Makedoniji od 3. do 8. septembra ove godine.

Premijer KS Elmedin Konaković upriličio prijem za juniorskog prvaka Evrope, Sadina Hadžajliju

Prijemu je prisustvovao i Elvedin Okerić, zastupnik u skupštini KS, i Sadinov trener Nermin Bašović, višestruki prvak BiH, reprezentativac naše zemlje u olimpijskom boksu i kickboxu, i prvi čovjek Kickboxing akademije Ilidža, čiji je Hadžajlija član.

U razgovoru tokom susreta Bašović se zahvalio premijeru koji je prvi organizirao prijem za Sadina Hadžajliju, te na njegovoj svesrdnoj podršci Kickboxing akademiji Ilidža u njenom radu. Premijer KS je čestitao juniorskom reprezentativcu BiH na osvajanju zlatne medalje, poželio mu puno uspjeha, i obećao adekvatnu podršku u budućem radu.

Podsjetimo, Hadžajlija je u kategoriji -86 osvojio zlato na Evropskom prvenstvu u kickboxu za juniore, kada je nakon ubjedljivih pobjeda u eliminacijama, u finalnoj borbi u izuzetno teškom meču na poene 3:0 pobijedio Maharramova Orkhana iz Azerbejdžana.

elmedin konakovickickbokssadin hadzajlija
KOMENTARI

KOMENTARI